Югозападно от Банкок се намира железопътният пазар Маеклонг. Той е

...
Югозападно от Банкок се намира железопътният пазар Маеклонг. Той е
Коментари Харесай

Вдигайте пазара, влакът идва

Югозападно от Банкок се намира железопътният пазар Маеклонг. Той е едно от най-популярните места за извършване на покупки на морски блага в Тайланд. Но клиентите би трябвало да внимават: през пазара минава трен, който може да скапе извършването на покупки ви, в случай че не съумеете да излезете от пътя.

Като по часовник, продавачите издърпват стоките си и повдигат тентите, с цел да създадат място за следващия локомотив. Останалите – доставчиците и посетителите – се разминават с него доста близо като постоянно седят или стоят единствено на една страна. Някои артикули се оставят в кошниците и влака още малко и ще ги прегази, само че въпреки всичко минава от горната страна им. Дано някой ден тайландското държавно управление не смени внезапно локомотивите без да каже на гражданите…

Малко преди да мине влакът, по звукова уредба се пуска сигнал, с който се предизвестява за наближаващата комбинация. Ако някой е пропуснал звуковия сигнал, самият трен надува своята свирка до момента в който минава. Също по този начин минава с прилична възпитана скорост, а не с несъобразена.

Най-известен със своите морски блага, пазарът продава и редица други артикули, в това число плодове, зеленчуци, месо, закуски, облекла и цветя.

Пазарът се намира покрай железопътната гара Маеклонг, която е последната спирка по едноименната линия. Тази линия (известна с изключение на като Maeklong, също и като Mae Klong) е дълга близо 67 километра и свързва градовете Вангвианг Уай, Банкок и Самут Сонгкрам в централен Тайланд. Линията се състои от два сектора: източната част Махачай, която се движи сред Самут Сахон и Вангвианг Уай и има 18 станции, и частта Бан Лаем, която минава сред Самут Сахон и Самут Сонгкрам и има 15 станции. Двата сектора са разграничени от река Та Чин при Самут Сакхон. Единственият метод за свързване сред гарите от противоположните страни на реката е с лодка.

Сайтът TielandtoThailand разполага с повече фотоси, както и препоръки за фотографите, които се интересуват от снимането на тази неповторима градска панорама.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР