Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете

...
Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете
Коментари Харесай

Как се прави домашна юфка

Юфката е един превъзходен избор за закуска, от нея можете да си извършите вкусна домашна баница или съблазнителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка.

Необходими артикули: 500 мл прясно мляко, 15 яйца, 1 кафена лъжица сол, 1.5 кг брашно.

В бездънен съд, разбийте яйцата със солта, до приемане на пяна. След това в задоволително огромна тава изсипете брашното и започнете постепенно да добавяте разрушените яйца като по едно и също време с това бъркате постепенно.

Когато добавите цялата примес към брашното, замесете тестото. Трябва да се получи приблизително меко и безпрепятствено тесто, уместно за разточване.

Разделете тестото на петнадесет топки (за всяко яйце се прави обособена топка) и ги оставете в леко набрашнена табла. Покрийте по този начин разваленото тесто с влажна забрадка или тензух. След това започнете да разточвате поредно топките до към два милиметра.

Ако времето ви разрешава разстилайте разточеното тесто върху завивка на слънчево място, с цел да може вашата домашна юфка да позасъхне. Ако ли не, направете същото, само че в уместно помещение.

След като вашата домашна юфка е поизсъхнала, включете фурната на 50 градуса и в подобаваща тава сложете част от нея. Оставете във фурната до цялостното изсушаване на юфката. След това прибавете и останалата част. Така приготвената домашна юфка разделете в хартиени пликове (15 бр.). Съхранявайте на хладно и изсъхнало място.

Юфка за закуска

В намазана с масло тава поставете един пакет юфка и запечете в авансово загрята до 180 градуса фурна. Печете до златисто. Същевременно в тенджера кипнете литър вода или прясно мляко (според предпочитанията) и подсладете със захар към 1 чаена чаша.

Така запечената юфка залейте с врящата вода или мляко. Върнете във фурната и печете до момента в който юфката поеме течността. Вкусната закуска се понася топа и по избор се гарнира с настъргано сирене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР