Юбилейният 50-и конгрес на БСП започна. Той бе открит с

...
Юбилейният 50-и конгрес на БСП започна. Той бе открит с
Коментари Харесай

Започна конгресът на БСП /НА ЖИВО/

Юбилейният 50-и конгрес на Българска социалистическа партия стартира. Той бе открит с химните на България и Европейския съюз, след което прозвуча Интернационалът.

В зала № 1 на НДК са793 от определените 976 делегати. Сред тях са съперниците на Нинова за лидерския пост Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Красимир Янков. Поради  заболяване отсъства Георги Гергов, който елементарни на Нинова и прикани към единство в партията.

По предложение на залата в управлението на конгреса влязоха Сергей Станишев, Георги Пирински и кметът на Перник Станислав Владимиров. Предложение имаше и за Михаил Миков, само че той си направи отказ.

Начело на управлението на конгреса е Корнелия Нинова.

Работа на конгреса ще стартира с политически отчет на Нинова. Голямата конспирация е изборът на нов народен съвет. В обедната отмора на конгреса ще се проведат делегатски заседания, на които регионалните структури на партията ще излъчат по един делегиран представител в Националния съвет. В 19.30 ч. ще стартира гласуването. Делегатите ще избират в две листи – съществена и младежка. В младежката ще бъдат претендентите за членове на Пленума до 35 години. По правилник те би трябвало да са не по-малко от 20 % от състава на Националния съвет.

Делегатите на 50-ия конгрес ще би трябвало да изберат и ръководител и членове на Общопартийната контролна комисия.

Конгресът ще одобри резолюция против деянията и настъпването на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развиването на Българска социалистическа партия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР