В миналото YouTube вече се сблъска с проблеми, свързани с

...
В миналото YouTube вече се сблъска с проблеми, свързани с
Коментари Харесай

YouTube пуска реклами на големи марки преди скандални клипове за СПИН

В предишното YouTube към този момент се сблъска с проблеми, свързани с проявлението на реклами преди несъответствуващи видеоклипове. В някои случаи това предиздвикало фирмите да изтеглят рекламите си от платформата и най-малко една компания даже сформира собствен личен логаритъм за идентифициране на канали в YouTube, за които е безвредно да рекламирате. Въпреки това и макар че YouTube промени насоките си и наема повече хора модератори, рекламите не престават да се демонстрират дружно със подозрително наличие.
Сега, съгласно Adweek, реклами от огромни компании се появяват преди видеоклипове с подправени медицински вести като теориите за конспирацията на СПИН.

Undark заяви неотдавна, че реклама за Toyota Corolla се появи преди видео, отхвърлящи проби и лекувания за ХИВ, до момента в който за Mercedes-Benz се излъчи във видео, озаглавено „The AIDS Myth Unraveled“. Adweek също видя реклами за уеб платформата Wix, компанията за матраци Saatva и застрахователната компания Lemonade при гледане на видео и доктрина за тайни тематики за СПИН и ХИВ, които настояват, че ХИВ не е рискова, че не предизвиква СПИН и че антиретровирусните лекарства са по-опасни от ХИВ. Нито едно от тези изказвания не се поддържа от научните или медицински общности и всички налични доказателства поддържат противоположното. Освен това, тези типове видеоклипове могат да причинят действителна щета на тези с ХИВ или тези, които са изложени на риск от заразяване с вируса.

По-рано YouTube се сблъска със скандал, откакто излъчи реклами дружно с видеоклипове, изобразяващи екстремистко наличие, употреба на деца и разпространяване на език на омразата. Сред тези, които са изтеглили реклами от YouTube в един или различен миг заради това, са операторите AT&T, Verizon и държавното управление на Англия.

„Това не би трябвало да се случи и ние се извиняваме за грешката“, споделя YouTube в изказване на Adweek. „Тези видеоклипове са спечелили по-малко от 100 $ общо през последните 60 дни. Въпреки че нашата система и надзор работят по предопределение 99 % от времето, има дребен брой случаи, в които те не улавят наличието, и ние сме ангажирани да понижим тези пропуски още повече.“
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР