Йотова съобщи, че нейният екип е подготвил концепция за българска

...
Йотова съобщи, че нейният екип е подготвил концепция за българска
Коментари Харесай

Илияна Йотова Рядко Се Изказва, Но Думите И Преди Минути Всяха Смут В Правителството! Задава Се

Йотова заяви, че нейният екип е подготвил идея за българска институция от вида на Британски съвет и Институт " Сервантес ".

Много одобрявам всичко това, което е в графата читалищна активност, само че в XXI век това към този момент не е задоволително, посочи вицепрезидентът.

" Често пъти ни споделят в президентската институция, че нямаме пълномощия. Всеки, който претендира да бъде част от институциите, би трябвало да има своите отговорности ", акцентира Йотова.

Защо не изпращаме делегация в Маракеш

Йотова окачестви като " груба неточност, гаф на българското държавно управление, че няма да изпрати солидна делегация в Маракеш, която да каже за какво България на приема Пакта за миграцията ".

В мароканския град на 10 и 11 декември страните членки на Организация на обединените нации се събират, с цел да подпишат Глобалния Пакт за миграцията. Българското държавно управление съобщи, че няма да подпише документа, а на последващи сходни срещи ще гласоподава " въздържал " се.

" Той (пактът) ще се одобри, само че казусът е, че това е слаб документ. Обаче има две неща, които са доста значими - по какъв начин да се ръководи миграцията и реадмисията ", означи Йотова

Според Йотова, " огромната неточност на Европа през 2010-2011 година бе, че избяга от ръководството на миграцията и след това стартира да лекува следствията.

" Започна рецесия, която и до ден сегашен не е решена ", сподели тя.

" Ако Европейски Съюз продължи да действа по същия метод, ще има доста тежка орис ", акцентира вицепрезидентът.

Концепцията, по която се избират еврокомисарите, е сбъркана, сподели Йотова. Според нея първо би трябвало да се дефинират проблемите, а по-късно да се дефинират комисарите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР