Йоси Леви Сфари, Продължаващата агресия на Хамас срещу Израел достигна

...
Йоси Леви Сфари, Продължаващата агресия на Хамас срещу Израел достигна
Коментари Харесай

Защо Израел трябва да спечели войната с Хамас?

Йоси Леви Сфари,

Продължаващата експанзия на Хамас против Израел доближи сериозна точка след жестокото нахлуване на 7 октомври 2023 година и води до дълбоки последствия освен за района, само че и за световната непоклатимост. След жестоките убийства, изнасилвания, осакатявания и изгаряния на почтени израелски цивилни, има безапелационни аргументи, заради които Израел би трябвало да излезе победител в тази война против ислямистката терористична организация, която управлява Ивицата Газа с поддръжката на Иран.

На първо място, всеобщите убийства от 7 октомври служат като тъмно увещание за непрекъснатата опасност, която Хамас съставлява за сигурността и сигурността на израелските жители. Победата във войната против Хамас е въпрос на изключителна национална сигурност, както и главен честен императив. Като единствена народна власт в раздорен район, за Израел е от значително значение да показва мощ и резистентност, с цел да отбрани своя народ и да възпре бъдещи офанзиви.

Действията на Хамас на 7 октомври акцентират безмилостната му ангажираност с екстремистка геноцидна идеология, ориентирана към унищожаването на Израел и основаването на ислямстка страна на негово място. С нарушение на примирието и безчовечен безчинства, Хамас за следващ път показва неуважение на интернационалното право и отхвърлянето на мирното взаимно битие с Израел. Докато Хамас продължава да има въздействие в Газа, вероятностите за спокойно разрешаване на израелско-палестинския спор остават мрачни. Побеждавайки Хамас, Израел може да отслаби въздействието на екстремистките детайли и да сътвори среда, по-благоприятна за дипломатически старания и разговор.

Освен това контролът на властта от страна на Хамас в Газа е съдействал за разпространяването на бедността, страданието и неустойчивостта измежду палестинското население. Вместо да ръководи отговорно и да предизвиква благосъстоянието на своя народ, Хамас отклонява запаси и филантропична помощ към създаване на боеприпас и инфраструктура за водене на война против Израел. Като победи Хамас и демонтира терористичната му инфраструктура, Израел може да помогне да се проправи пътят за по-проспериращо и спокойно бъдеще за палестинците, живеещи в Газа.

В по-широк проект режимът на аятоласите в Иран дава на Хамас финансова, военна и логистична поддръжка и съставлява широкообхватна районна опасност. Поражението за Хамас освен ще отслаби въздействието на Иран в района и ще наруши потока на поддръжка за терористичните организации, само че и ще изпрати мощно обръщение, че покровителството му над прокси военните групировки, сеещи неустойчивост в Йемен, Сирия, Ирак и Ливан, няма да остане без отговор. Като страна на фронтовата линия в световната битка на свободния свят против тероризма, способността на Израел дейно да възпира и побеждава ултраагресивни организации като Хамас е от решаващо значение за поддържането на стабилността и сигурността освен в Близкия изток, само че и по целия свят.

Залогът във войната на Израел против Хамас е висок, с последствия, които се простират надалеч оттатък границите на Близкия изток. Побеждавайки Хамас, Израел може да подсигурява сигурността на своите жители, да проправи пътя за спокойно разрешаване на израелско-палестинския спор, да облекчи страданията на палестинския народ, да отслаби спонсорирането на тероризма от страна на Иран и да способства за световните старания за битка с екстремизма и поощряване на стабилността. Поради тези аргументи успеха на Израел над Хамас е освен мечтана, само че и нужна за сигурността и благосъстоянието на целия район. От значително значение е интернационалната общественост да застане на страната на Израел против тероризма, с цел да работим дружно за бъдеще, увенчано с мир и сигурност за всички.

*Коментарът е оповестен в " 24 часа "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР