Магнитните бури не могат да нанесат сериозни вреди на човешкото

...
Магнитните бури не могат да нанесат сериозни вреди на човешкото
Коментари Харесай

Доц. Петя Трифонова: Магнитните бури не могат да нанесат сериозни вреди на здравето

Магнитните стихии не могат да нанесат съществени вреди на човешкото здраве. Това изясни пред БНР доцент Петя Трифонова от Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките.

" Има обаче метеочувствителни хора, които усещат тези промени. Те би трябвало да се съветват с доктор или да останат в режим без доста натоварване ".

Експертът изясни, че е значимо да се дава настояща информация, " тъй като не всички хора имат достъп до уеб сайтове ".

" Бих се радвала, в случай че това стане рутинна процедура, както е прогнозата за времето ".

" В момента магнитното поле на земята е доста умерено ", заяви тя.

" Но имаше няколко порции слънчева плазма, която беше изстреляна по посока на Земята и се чака да има още веднъж разстройства. Те обаче ще продължат по-кратко и няма да бъдат толкоз интензивни като бурята, която регистрирахме в събота против неделя ".

" Активността на Слънцето се променя в шпации от 11 години. По средата на интервала е най-силна и по-късно понижава. В момента вървим към максимума на сегашния безоблачен цикъл. Това значи, че ще има повече дейни райони на Слънцето, само че не може да се каже дали те ще произведат магнитни стихии. Май месец се обрисува като много деен. България е привилегирована от позиция на тези събития, тъй като се намира на междинни географски ширини. В полярните области изменението на магнитното поле е по-силно. Ние сме по-скоро предпазени. В събота достигнахме рисково мощна магнитна стихия. Подобни рядко се записват. Затова беше допустимо да се видят полярни сияния на територията на нашата страна ", изясни специалистът и добави, че сходни феномени спътниците са доста уязвими.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР