Йокозуна Хакухо допусна първо поражение от началото на сумо турнира

...
Йокозуна Хакухо допусна първо поражение от началото на сумо турнира
Коментари Харесай

Аоияма настигна йокозуна Хакухо на върха в класирането

Йокозуна Хакухо позволи първо проваляне от началото на сумо шампионата в Осака (Яп) и от това се възползва българският участник във висшата дивизия " макуучи " - Даниел Иванов-Аоияма. След девет следващи победи, в 10-ия ден от " Хару башо " монголският " популярен първенец " беше изхвърлен от дохиото от 5-и маегашира Оношо.

По-рано денем 13-и маегашира Аоияма реализира своя трети следващ и общо девети триумф в пролетната конкуренция, изблъсквайки от кръга 16-и маегашира Шиманоуми. Така българският герой настигна Хакухо на върха в класирането, като двамата към този момент разделят първа позиция с баланс 9-1. На трето място са четирима сумисти с актив 8-2, измежду които и другият настоящ йокозуна - Какурю.

До края на 15-дневната борба за Купата на императора остават още 5 кръга. В първия от тях на следващия ден Аоияма ще се бори с 18-и маегашира Котоновака (7-3), а Хакухо - с комусуби Хокутофуджи (2-8). Турнирът в зала " Едион Арина " се организира при закрити врата като защитна мярка против епидемията от ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР