Йогата и многото и ползи – тази, за която ви

...
Йогата и многото и ползи – тази, за която ви
Коментари Харесай

Йога дишането ни помага да се преборим с вируса и стреса

Йогата и многото и изгоди – тази, за която ви подсещаме през днешния ден, е в качеството й на мощен съдружник против напрежението и заболяванията.

В днешно време е съвсем невероятно да си набавим задоволително време на открито измежду природата, където да дадем рестарт на организма си и да пречистим белите дробове – нещо, което е изключително нужно през зимата, когато въздухът е още по-замърсен.

Тук още веднъж на помощ ни се притича йогата и една от многото й изгоди. За да я практикуваме вярно, е значимо да обърнем внимание на основата й – вярната техника за дишане. Овладеем ли го, освен че ще имаме доста по-продуктивни тренировки, само че и ще можем да се преборим с редица здравословни проблеми.

 Йога дишането ни оказва помощ да се преборим с вируса и напрежението

Като вирус, който визира дихателната система и постоянно води до затруднения в точно тази област, за Коронавирус е изключително значимо да бъде нападнат с точно такива техники за дишане. Специалисти показват, че йогата е най-хубавото решение за справяне с вируса, тъй като по едно и също време спомага функционалността на белите дробове, само че и оказва помощ за психологичното ни здраве.

Според изследванията вярната дихателна техника има силата да засегне нашата парасимпатикова нервна система, която дава отговор за реакцията на тялото “бий се или бягай ”, и затова понижа равнищата на стрес и терзание в миг на усложнение.

Затова и ви предлагаме през днешния ден да отделите 20 минути от деня си, с цел да се възползвате от изгодите на йога дишането с тази къса подготовка:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР