Йелена Лалич ["Перно Рикар България"] Сръбският мениджър Йелена Лалич е

...
Йелена Лалич ["Перно Рикар България"] Сръбският мениджър Йелена Лалич е
Коментари Харесай

Йелена Лалич застава начело на "Перно Рикар България"

Йелена Лалич

[ "Перно Рикар България "] Сръбският управител Йелена Лалич е новият изпълнителен шеф на " Перно Рикар България ". От септември поема ръководството на локалния бизнес на френската алкохолна компания Pernod Ricard, която е измежду международните водачи в производството на спиртни питиета и виновност. Лалич наследява на поста Мирослава Симова, която към този момент ще дава отговор за подразделението на групата в Чехия.

Една от главните задания на новия изпълнителен шеф на " Перно Рикар България " ще бъде работата в посока създаване на репутацията на компанията като водач в връзката на виновна консумация, показват от сдружението. Лалич ще има за цел и развиването на диверсифицирано портфолио от артикули за намиране по-директен път към потребителите. В портфолиото на френската група влизат 15 световни марки, измежду които Chivas Regal, Absolut, Ballantine’s, Jameson, Beefeater, Ricard, Havana Club, Martell, The Glenlivet. Сред целите на новия управител за България ще бъдат още търсенето на гении, развиването на локалния екип на компанията, стимулирането на предприемачески дух у чиновниците и насърчаването на взаимно доверие и етично бизнес отношение, излиза наяве от прессъобщението във връзка назначението й.

Кариерата на Йелена Лалич стартира през 2003 година в подразделението на Deloitte в Сърбия, а през 2005 година професионалното й развиване продължава в ролята на финансов инспектор в локалното дъщерно сдружение на Roche Pharmaceuticals в Белград. От 2009 година е част от екипа на Pernod Ricard в страната, където заема поста финансов шеф за Сърбия и Черна гора, а от 2016 година става финансов шеф на групата за Адриатика. Завършила е бакалавърска степен по стопанска система, компетентност " Финанси, банкиране и обезпечаване ", в Белградския университет и магистратура по финанси в Cass Business School в Лондон.

Мирослава Симова

Фотограф: Цветелина Белутова Досегашният управител на " Перно Рикар България " Мирослава Симова, която управляваше бизнеса на френската група в страната в продължение на повече от три години, става изпълнителен шеф на дъщерната компания на Pernod Ricard в Чехия. Симова е един от учредителите и маркетингов шеф за България, Македония и Оперативно-наблюдателно дело на вносителя на алкохолни питиета " Максиъм България ", който е дистрибутор на Absolut. Впоследствие става експортен шеф за Източна, Западна Европа и районен шеф за Северна и Източна Европа на шведското сдружение майка Absolut Company, което през 2008 година е добито от Pernod Ricard. Завършила е френска и италианска лингвистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и " Маркетинг, реклама и бизнес връзки " в УНСС в София.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР