Яйцето е животинска храна, която е вкусна и лесна за

...
Яйцето е животинска храна, която е вкусна и лесна за
Коментари Харесай

Защо е важна консумацията на яйца

Яйцето е животинска храна, която е вкусна и лесна за подготвяне. Добавете в дневното си меню яйца, с цел да се възползвате от преимуществата им.

Колко постоянно храната, която обичате, е и добра за вас? Почти в никакъв случай, нали? Но в случай че постоянно сте обичали да хапвате яйца, то вие сте се хранили вярно! Яйцата са суперхрана, заредена с хранителни субстанции, което значи, че храненето с яйцата е значим аспект, който би трябвало да вземете поради във вашата диета.

Яйцето е измежду най-питателните храни. Съдържа по малко от съвсем всички хранителни субстанции, от които тялото ни се нуждае. Храненето с яйца е нещо, от което имате потребност в живота си.

В допълнение към всички тези хранителни субстанции, яйцето е и склад на огромни количества витамини (D, E, K и B6), калций и цинк, както и невероятни количества първокачествен протеин и положителни мазнини.

Яйцата също са добър източник на холин. Холинът е значимо хранително вещество, употребявано за създаване на клетъчни мембрани в нашето тяло. Това хранително вещество оказва помощ за производството на сигнални молекули в мозъка, а яйцето е цялостно с над 100 мг холин.

Яйцата съдържат огромно количество първокачествен протеин и здравословни мазнини. Едно яйце е цялостно с шест грама протеин. Протеинът е доста нужен за нас, с цел да растем и процъфтяваме, изключително за производството на тъканите и молекулите, от които се нуждаем за функционални и структурни цели.

Нуждаем се от протеин, с цел да увеличим мускулната маса, да понижим кръвното налягане, да усъвършенстваме здравето на нашите кости и даже да ни помогне да поддържаме оптималното тегло.

 изгоди от потреблението на яйца

Протеинът също ни оказва помощ да имаме здрави нокти и коса и да се борим с инфекциите. По случайност яйцата имат и есенциални аминокиселини в верните съотношения, които ви оказват помощ да употребявате добре протеина, който съдържат.

Освен това яйчните жълтъци съдържат и здравословни мазнини, които оказват помощ на тялото ни да всмуква хранителни субстанции като витамини и антиоксиданти. И не се тормозете - топлината от готвене не унищожава здравословните мазнини в яйцата.

Яйцата са свързани с понижен риск от сърдечни болести. В изследвания е открито, че потреблението на яйца трансформира моделите на LDL частиците от дребен, компактен и неприятен за сърцето холестерол към добър холестерол, което е обвързвано с понижаване на риска от сърдечни болести.

Яйцата съдържат и антиоксиданти, които са потребни за здравето на очите. Те са богати на лутеин и зеаксантин - хранителни субстанции, които оказват помощ за противопоставяне на дегенеративните процеси, свързани със стареенето в очите.

Проучвания демонстрират, че потреблението на лутеин и зеаксантин понижава риска от постоянно срещани очни болести като катаракта и недъгавост на макулата.

 готвени яйца с домати и чушки

Освен това витамин А в яйцата също оказва помощ за попречване на слепота, защото е известно, че дефицитът на витамина е водеща причина за този проблем.

Вариантите за подготвяне на яйца са хиляди. Ако сте новак готвач умерено можете просто да си ги сварите, да ги изпържите или да ги приготвите бъркани.

Яйцето намира приложение в редица международни кухни - като шакшука в Близкия изток, менемен в Турция, яйца Бенедикт в Съединени американски щати, шотландски яйца в Обединеното кралство, хуевос ранчерос в Мексико. Списъкът е безконечен, ястията са вкусни и сме сигурни, че нямате самообладание да си изпържите едно яйце още в този момент!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР