Яйцето е една от основните и универсални храни в кухнята.

...
Яйцето е една от основните и универсални храни в кухнята.
Коментари Харесай

8 начина да приготвите вкусни яйца

Яйцето е една от главните и универсални храни в кухнята. Пържено, варено, рохко или твърдо, овкусяваме храната си с него съвсем всекидневно. Ето няколко техники за приготвянето му, които би трябвало да се знаят:

Яйце с черупка

Просто би трябвало да го поставите с черупката в тенджера с вряща вода. В взаимозависимост от времето на варене, яйцето може да е твърдо сварено или рохко. Може да следвате едно елементарно за запомяне предписание - 3-6-9. 3 минути се вари яйцето, когато желаеме да е напълно рохко, 6 - с цел да е сред рохко и твърдо и 9 за твърдо сварено яйце.

Цяло яйце без черупка

 Забулени яйца

Ако желаете да приготвите яйцето, освобождавайки се преди този момент от черупката му, има разнообразни способи. Поширано яйце, яйца на очи, яйца по панагюрски и толкоз доста други, като забулени яйца (cloud eggs) или даже мариновани съществуват в кухните по целия свят.

Бъркани яйца

Един от най-предпочитаните способи за приготвянето на яйцата е да се разбият хубаво, преди да се сложат в тигана. Друг вид е това да става напряко на печката. Първият се избира, тъй като белтъкът и жълтъкът се смесват добре и не се стига до разтичането им, както при втория.

Поширано яйце

 Поширани яйца

Ех, тези поширани яйца! За някои - висшо съвършенство, за други - ужасна компликация. Всъщност, на книга, счупването на яйце над врящата вода не наподобява толкоз мъчно. Въпреки това, когато човек застане пред печката, нещата наподобяват разнообразни. Но какво толкоз - дали ще са с съвършена форма или леко “разрошени ”, пошираните яйца отново ще са по този начин вкусни.

Рохко яйце

 Рохко яйце

Варено сред 3 и 6 минути, рохкото яйце разкрива усета си по собствен метод - посредством течна вътрешност от жълтък и парещ белтък. Една същинска приятност, от която няма по-здравословна, тъй като няма никаква добавка от лой. Комбинирано с полента, чеснови картофи или печени зеленчуци, той е вкусно с съвсем всичко.

Твърдо яйце

За да се получи твърдо яйце, е задоволително да го варите 9 минути от началото на кипването на водата. Веднъж сварено, би трябвало да го потопим в съд със студена вода, с цел да го обелим, без да се опарим. Идеално е да го сервираме топло или студено с домашна майонеза да вземем за пример.

Яйца Мимоза

 Яйца Мимоза Снимка: Yordanka Kovacheva

Яйца Мимоза са едно от съвършените решения за елементарно предястие, което не изисква огромен бюджет, само че е толкоз вкусно, че е обичано и на дребни, и на огромни. За да го извършите, е задоволително да разрежете на две твърдо сварени яйце, да вземете жълтъка и да го смесите с малко майонеза. После единствено прибавете сместа в белтъка. От единствено себе си идва, че тази вкусотия би трябвало да бъде овкусена още малко с подправки като натрошено авокадо, червен или черен пипер, а за какво не корнишони, каперси, хрян или лук.

Яйца на очи

 Яйца на очи

Лесни като всичко остаряло и изпитано във времето. Пържените яйца се подготвят бързо, а са толкоз неустоимо вкусни. За да създадем пържени яйца, е хубаво да имаме тиган с незалепващо покритие, лой (олио, масло или маргарин), добре загрята, и няколко цели яйца. Това е изцяло задоволително, за едно сполучливо и вкусно ястие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР