Яйцата са най-добрата закуска. Ползите от тях са доказани. Те

...
Яйцата са най-добрата закуска. Ползите от тях са доказани. Те
Коментари Харесай

Перфектните яйца за закуска. Полезни и лесни

 http://www.infotourism.net/documents/breakfast-heart-eggs1_11993.jpg Яйцата са най-хубавата закуска. Ползите от тях са потвърдени. Те усилват чувството за задоволеност, понижават количеството храна, призната при идващото хранене и спомагат за поддържането на равнищата на кръвната захар и инсулина. Яйцата са богати на лутеин и зеаксантин – антиоксидантите, които се грижат за здравето на очите.

И макар че съдържат холестерол, те не усилват наличието му в кръвта (заблуда, заради която дълги години яйцата бяха пренебрегвани). Напротив – яйцата могат да подобрят равнищата на положителния HDL холестерол, да подобрят инсулиновата сензитивност и да са фактор в предварителната защита на сърдечносъдови болести.

Мнозина считат, че приготвянето на съвършените яйца е елементарна работа. Но не е по този начин. Има си тънкоски. Първата е да ползвате наложително незалепващ тиган.

През първата минута или две от готвенето яйцето може да наподобява като че ли е залепнало за тигана. Не се изкушавайте да го издърпате благодарение на шпатула, нито да се пробвате да го разлепяте по някакъв метод! Щом сте намазали тигана си с малко лой, яйцето ще се освободи, когато е задоволително сготвено. Ето няколко предписания за съвършената съботна закуска за цялото семейство.

Загрейте незалепващия тиган за към минута на приблизително мощен огън, по-късно прибавете задоволително масло или олио, с цел да покриете изцяло дъното. Чукнете едно яйце в тигана и го оставете да се запържи, до момента в който белтъкът се стегне изцяло - към три до четири минути. Използвайте шпатула, с цел да обърнете яйцето и продължете да пържите още към две минути, до момента в който жълтъкът се сготви.

Следвайте напътствията за класическо пържено яйце, само че откакто обърнете, гответе единствено 15-20 секунди, колкото единствено да сготвите леко жълтъка.

Загрейте тигана си на приблизително висока температура, по-късно прибавете задоволително масло или олио. Когато мазнината е гореща, счупете яйце в дребна чашка, след което деликатно плъзнете в тигана. С помощта на шпатула нагласета яйцето към маслото на към минута, до момента в който дъното му стане необикновено кафяво и хрупкаво. Внимателно наклонете тигана встрани, по-късно с огромна лъжица преливайте гореща лой върху яйцето, до момента в който белтъците се стегнат и жълтъците се подготвят съгласно вашите желания.

Загрейте тигана си на мощен огън, по-късно изсипете задоволително количество сметана за готвене. Добавете яйцето и го оставете да се готви единствено. Докато се готви, водата от сметаната ще се сгъсти и ще я трансформира в кремообразен сметанов сос. След като това стане, с лъжица сипете малко от соса в горната част на яйцето, с цел да му придадете кремообразен усет и пържете до момента в който стане златисто и хрупкаво.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР