Ясно е, че в България дебат за политиката няма. Разделили

...
Ясно е, че в България дебат за политиката няма. Разделили
Коментари Харесай

Защо политолог нарече изборите бой на фенклубове

Ясно е, че в България спор за политиката няма. Разделили сме се на почитател клубове тъкмо както във футбола. Тази оценка за предизборната акция, която към този момент тече, въпреки и официално да стартира публично на следващия ден, 5 март, даде политологът доцент Стойчо Стойчев. Той и сътрудника му проф. Антоний Тодоров разясниха пред Българска национална телевизия почналата конкуренция.

Кампанията тече, на следващия ден просто ще бъдат сложени някакви граници, сподели проф. Тодоров. Според него думите на президента Румен Радев на 3 март са е част от историята на опълчване сред президента и премиера.

Става въпрос за двама души с доста високо его, които заемат високи държавни позиции. Воюват не две институции, а двамата души, които ги заемат “, сподели и доцент Стойчев.

Според проф. Тодоров самата конституционна уредба допуска спор и напрежение межди институцията на президентството и на изпълнителната власт. Той изрази мнение, че политиката не е шоу, а от нея зависи по какъв начин ще живеем.

Доц. Стойчев пък сподели, че не би трябвало да се прекрачва положителният той в опълчването сред институциите: „ Когато зародят спорове, би трябвало да търсим тяхното институционално позволение. През последната година видяхме, че се търсят опити споровете да не се вземат решение институционално. В такава конюнктура би трябвало да имаме примирител, а не обединител. “. Президентската институция към този момент не е център на баланс съгласно Стойчев, а страна в спора.

Проф. Тодоров съобщи, че залогът на тези избори е дали държавното управление ще бъде с ГЕРБ или без ГЕРБ. Той не изключи опцията идващият парламент да не може да образува държавно управление и да се стигне до нови избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР