Японският премиер Шиндзо Абе е идиот, който дори не трябва

...
Японският премиер Шиндзо Абе е идиот, който дори не трябва
Коментари Харесай

Пхенян нарече японския премиер Шиндзо Абе идиот

Японският министър председател Шиндзо Абе е глупак, който даже не би трябвало да си помисля и да стъпва в Пхенян, разясняват държавни медии в Северна Корея, осведоми " Ройтерс ".

Коментарът е изпълнен с обиди. Той е в отговор на рецензията на Абе след последното ракетно тестване на КНДР на 31 октомври. Тогава Токио разгласи, че Северна Корея евентуално е изстреляла балистични ракети, което е в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации.

Абе също осъди теста по време на азиатски конгрес тази седмица, само че в това време изрази предпочитание да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун " без условия " за разрешаване на проблема с отвлечените японски жители от изолираната страна, оповестява " Киодо ", базирайки се на японското държавно управление.

" Японският министър председател Абе, който подвига толкоз звук за тестването с нашата суперголяма реактивна система за залпов огън, като че ли нуклеарна бомба е паднала на японска земя, е глупак ", разгласи KCNA, базирайки се на известие на севернокорейски посланик, който отговоря за Япония.

" Абе, който направи недомислени мнения за нашите законни ограничения за самозащита с неразумно размахване на езика си...не би трябвало даже да си мечтае да стъпи в Пхенян ", акцентира медията.

През 2002 година Северна Корея призна, че нейни сътрудници са отвлекли 13 японци от 60-те до 80-те година на предишния век. Според Токио 17 японски жители са отвлечени, от които петима са върнати.

Северна Корея твърди, че осем от тях са мъртви, а други четирима в никакъв случай не са влизали в страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР