Японският министър-председател Шиндзо Абе беше приет днес за преглед в

...
Японският министър-председател Шиндзо Абе беше приет днес за преглед в
Коментари Харесай

Премиерът на Япония постъпи в болница

Японският министър-председател Шиндзо Абе беше признат през днешния ден за обзор в болница в Токио, съобщи Ройтерс, като се базира на локални медии.

Засега не се оповестяват детайлности за приемането му в болница. Според държавни източници, представени от телевизия " Нипон ", ситуацията не е тревожно. Хора, близки до премиера, представени от организация Киодо, споделиха, че става дума за постоянен обзор.

През уикенда депутатът от ръководещата Либерално-демократическа партия Акира Амари съобщи, че е угрижен за здравето на Абе, който е отпаднал от продължителната работа за справяне с рецесията с ковид.

" Искам да си вземе отмора. Той има мощно възприятие за отговорност и счита, че е неправилно да си вземе отмора ", сподели Амари.

Абе е най-дълго управлявалият министър-председател на Япония. Той е на власт от 2012 година при настоящия си втори интервал на ръководство. Първият му интервал на ръководство завърши през 2007 година - тогава Абе се отдръпна поради проблеми с гноен колит, който в този момент е държан под надзор посредством лекуване, което не беше налично по-рано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР