Японският гигант в производството на напитки Kirin Holdings ще започне

...
Японският гигант в производството на напитки Kirin Holdings ще започне
Коментари Харесай

Лъжица ти дава усещането за сол в манджата, а всъщност не солиш

Японският колос в производството на питиета Kirin Holdings ще стартира да продава електрическа лъжица, за която откривателите настояват, че може да насърчи по-здравословното хранене посредством възстановяване на соления усет без прибавянето на спомагателна сол, съобщи Reuters, представен от businessnovinite.bg.

Обявеното през днешния ден стартиране на пазара на продукта бележи първата комерсиализация на технологията, която предходната година завоюва по този начин наречената Антинобелова премия (Ig Nobel), която отличава необикновени и причудливи проучвания. Антинобеловата премия се присъжда " за достижения, които първо те карат да се засмееш, а след това - да се замислиш ", изясняват от организацията, присъждаща премията.

Kirin Holdings ще продаде единствено 200 от своите електрически лъжици онлайн на цена от 19 800 йени (127 долара) за брой през този месец, написа Българска телеграфна агенция. Ограничен брой такива лъжици ще бъдат препоръчани на потребителите през юни. Компанията възнамерява новият артикул да доближи до 1 милион консуматори в международен мащаб в границите на пет години. Продажбите в чужбина ще стартират следващата година.

Лъжицата, направена от пластмаса и метал, е създадена взаимно с преподавателя от университета Мейджи лекар Хомеи Мияшита. Тя работи посредством прекосяване на едва електрическо поле от нея, с цел да се концентрират молекулите на натриевите йони върху езика, с цел да се усъвършенства чувството за соленост на храната.

Компанията  Kirin Holdings съобщи, че технологията има изключително значение в Япония, където приблизително възрастен употребява към 10 грама сол дневно - двойно повече от количеството, предложено от Световната здравна организация. Излишният банкет на натрий, съдържащ се в солта, е обвързван с нараснало високо кръвно налягане, инсулти и други болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР