Все повече хора мислят за здравето си и отчитат, че

...
Все повече хора мислят за здравето си и отчитат, че
Коментари Харесай

Някои видове месо могат да повлияят много зле на здравето ви

Все повече хора мислят за здравето си и регистрират, че вярното хранене е съществена стъпка в това отношение. Специално внимание би трябвало да се обърне на потреблението на месо, защото някои от типовете му могат да повлияят отрицателно на здравето на хора.

Изследвания, извършени от дълго време, демонстрират, че избрани месни артикули съдържат доста нездравословни детайли, които могат да причинят сериозна щета на човешкото тяло, написа zdrave.to. Особено внимание би трябвало да извърнат тези, които към този момент са навършили 50 години.

Пушено месо

Отдавна е известно, че при опушването на месото се образуват канцерогенни субстанции. В допълнение, производителите постоянно прибавят разнообразни аромати и добавки, които основават спомагателна тежест върху тялото.

По-добре е хората след 50 години да се въздържат от консумация на пушено месо за лична сигурност.

Видове месо с високо наличие на мазнини

Месото с високо наличие на мазнини може да усили риска от развиване на хипертония, атеросклероза, инсулт и други болести.

При избора на месо е значимо да се вземе поради наличието на мазнини в него. Този съвет би трябвало да се следва освен от хора над 50 години, само че и от младежи, които се отнасят съществено към здравето си.

Преработени месни артикули

Колбаси, салами, консерви и други модифицирани месни артикули постоянно съдържат обилни количества консерванти, сол и добавки. Те не носят никаква изгода на тялото, а единствено претрупват органите на стомашно-чревния тракт.

Червено месо

Червеното месо, като говеждо, агнешко и свинско, съдържа обилни количества холестерол и наситени мазнини, които могат да усилят риска от сърдечни болести.

Затова би трябвало да се употребява с нараснало внимание и да се избират нискомаслени сортове или да се размени с риба или птиче месо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР