Розовият шоколад или четвъртият вид шоколад Ruby със своя нетипичен,

...
Розовият шоколад или четвъртият вид шоколад Ruby със своя нетипичен,
Коментари Харесай

Розовият шоколад предизвиква истински фурор

Розовият шоколад или четвъртият тип шоколад Ruby със своя нехарактерен, само че в това време натурален цвят на продукта набира все по-голяма известност измежду феновете на шоколада. Това разяснява в предаването " Куфарът на фокус “ на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова кулинарния публицист Елисавета Иванова.

" Създаването на шоколад може да бъде и изкуство когато си падне в ръцете на занаятчия, изкуство, което е по едно и също време и кулинарно, и образно, и с него да се вършат в действителност огромни хубости. Розовият шоколад или " ruby “ на британски, което значи " рубин “ и естествено идва от цвета, се появява през 2017 година, когато е показан публично на комерсиалното ревю в Шанхай, “ описа тя.

Журналистът изясни още, че създаденият от швейцарския производител на какао Barry Callebaut розов шоколад провокира голям възторг в Instagram, където наклонността да се снимат и демонстрират шарени храни, оцветени като дъгата, набира все по-голяма известност. Така и розовият шоколад попада измежду известните фрагменти в обществената мрежа.

Вкусът на розовия шоколад извънредно пасва на цвета му, счита още тя – това е усетът на горски плодове с лек цитрусов колорит. " Производителите твърдят, че всички тези цветови и вкусови характерности са реализирани с помощта на технологията за култивиране на какаовите зърна, само че без те да са генно модифицирани. Това, което издават, е, че ферментацията е основният миг тук. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР