Японската технологична компания Brother се стреми да реализира принципите на

...
Японската технологична компания Brother се стреми да реализира принципите на
Коментари Харесай

Brother залага екологични стандарти в решенията си за печат

Японската софтуерна компания Brother се стреми да осъществя правилата на кръговата стопанска система – задълбочена идея, която възприема преработването като финален вид за опазването на планетата. Водещи в тази тенденция са рециклиращите софтуерни подразделения на Brother във Англия и Словакия.



Принципите на кръговата стопанска система

Пластмасите за еднократна приложимост постоянно се радват на медийно внимание и това е напълно справедливо.

Европейските потребителите употребяват 58 милиона тона пластмаси годишно, от които 39% се изгарят, а 31% или 25,8 милиона тона се изхвърлят. Това значи, че едвам 30% се рециклират.

Като компания Brother поставя старания за решение на казуса като работи съгласно правилата на кръговата стопанска система, включващи понижаване, повторна приложимост, възобновяване, поправяне и преработване.

При фокусиране върху повторното потребление, възобновяване и ремонта консумативите за принтери могат да се употребяват неколкократно.

Ако пластмасовите елементи не могат да бъда употребявани за произвеждане, Brother ги смила до форма, в която могат да бъдат рециклирани, което прави частите, излезли от приложимост, потребни под формата на материали за нови артикули.

Завръщане към индустриалните схеми

Фактори като цена и логистика вършат преработването и повторното произвеждане доста сложни.

За основаването на ефикасен развой, обаче, би трябвало да бъдат взети поради необятен набор от пластмасови съединения, изменящи се условия към качеството и специфики на фирмения дизайн.

Този микс от фактори значи, че за производителите е най-изгодно да употребяват и рециклират своите лични пластмасови елементи или артикули. Този факт не убягва и на регулаторните органи, които изискват и предизвикват схемите за връщане за преработване.

Печатната промишленост е натрупала доста опит в това отношение. От доста години клиентите връщат мастилници и тонер касети на производителите.

Тази неповторима позиция разрешава на Brother да вкарва нововъведения и да усъвършенства преработването като прави разбор на излязлото от приложимост съоръжение.

Колкото по-зелено, толкоз по-добре

През годините центровете за преработване на Brother във Англия и Словакия съумяха да реализират сериозен напредък във връзка с повторната приложимост и преработването на пластмаси.

Към момента 60% от изходната продукция на европейските фабрики е формирана от възобновен и рециклиран материал.

Анализът спомага за понижаване на потреблението на първоначални първични материали при производството на тонер и за възстановяване на дизайна на мастилниците за реализиране на по-добра продуктивност, потенциал и продължителност.

Комбинацията от качество и резистентност приключват цикъла на кръговата стопанска система, при който оптимизациите в дизайна оказват помощ за увеличение на общия % на преработване. Някои от новите модели артикули могат да бъдат употребявани два или три пъти, което усилва каузи на повторното произвеждане с над 10%.

Потребителите, търсещи зелено решение за щемпел, би трябвало да имат поради обстоятелството, че неоригиналните имитиращи консумативи постоянно не подлежат на наново потребление и преработване поради неразбираемия си веществен състав. Така че, в случай че желаете да сте сигурни за качеството и да знаете, че допринасяте за опазването на околната среда, единствено истинските консумативи подсигуряват това.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР