Почти 60% от бизнесите са пострадали от загуба на данни,

...
Почти 60% от бизнесите са пострадали от загуба на данни,
Коментари Харесай

59% от компаниите отчитат загуба на данни, свързана с печата

Почти 60% от бизнесите са потърпевши от загуба на данни, обвързвана с печата през последните 12 месеца. Това сочат резултатите от изследване на водещия анализатор в ИТ сферата Quocirca, оповестено в отчета Global Print Security Landscape 2019, в който се предлага на фирмите да ескалират казуса от ИТ отдела към висшия мениджмънт. Според анализът на резултатите статистика обуславя незабавната потребност от фокусирането върху сигурността на печата.

59% от компаниите са потърпевши от загуба на данни при щемпел през последната година, което се равнява на 11% от всички ИТ произшествия, свързани със сигурността. Независимо от това, 27% от бизнесите могат да бъдат избрани като водещи във връзка с сигурността при щемпел и се явяват самобитно мерило за равнището на сигурност, което би трябвало да бъде реализирано.

Ива Тотева, управител „ Продажби и маркетинг “ в Brother България, разяснява: „ За Brother е въпрос на приоритет освен да подсигури качествени функционалности за сигурност в продуктите си, само че и да насърчи компаниите вярно да ги настроят, ръководят и употребяват, с цел да подсигуряват непрекъсната сигурност. “



Докладът на Quocirca удостоверява, че печатната инфраструктура постоянно е подценяван аспект от ИТ средата по време на началното настройване и последващото потребление. В момента се поставят големи старания във връзка с облачната интеграция, взаимната съгласуемост и споделеното предпазване на данни, при което се основава доста по-виртуализирана офис мрежа. И до момента в който това предлага доста благоприятни условия за бизнеса, последното нещо, от което се нуждаят обвързваните системи, е едва място.

В своя отчет, Quocirca акцентира непрекъснатата развойна активност на Brother в посока усилване на опциите за обезпечаване на сигурност при щемпел. Те са интегрирани в решението Managed Print Services (MPS) на японската компания. Продуктите на Brother включват ред функционалности за отбрана, включващи автоматизирани дейности като:

Автоматично засичане на пробиви, при което устройството се рестартира при разкриване на опасност, гарантирайки своята сигурност и тази на мрежата, в която е обвързвано.

Цифрово сключване на фърмуера на устройството и инспекция преди обновяването му за попречване на възпаление със злотворен код. Криптиране на паролите и автоматизирано затваряне на сесиите след избран интервал на неактивност. Всички краткотрайно съхранявани данни за щемпел са криптирани с благонадежден логаритъм. Възможност за включване и изключване на информационни протоколи на ниско равнище, което понижава риска от евентуални офанзиви, до момента в който в същото време разрешава на потребителите да правят рутинните си задания.

Чрез имплементирането на няколко елементарни промени или при работа с MPS снабдител, бизнесите могат елементарно да подобрят своите процеси и да защитят интервенциите, чиновниците и сътрудниците от рискови пробиви в сигурността.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР