Японската кухня е изключително вкусна и здравословна комбинация от ястия,

...
Японската кухня е изключително вкусна и здравословна комбинация от ястия,
Коментари Харесай

Къде може да хапнете най-вкусното суши в София

Японската кухня е извънредно вкусна и здравословна композиция от ястия, която в последните години се трансформира във все по-любима и у нас.

Естествена и хармонична, тя се счита за най здравословна на света, защото е нискокалорична, богата на белтъчини и желязо, без холестерол и разнообразни типове нездравословни мазнини.

В японската кухня е доста значимо правилото за сезоните, което съставлява асортимент на питателните съставки по този начин, че те да показват настоящия сезон на годината.

В съпоставяне с други кухни, съвсем е лишена от подправки, учредена е на ориз, соеви артикули (мисо, тофу), риби, морски блага, водорасли и зеленчуци.

Без подозрение, като усет - най-познато за множеството българи е сушито.

Неговата история датира отпреди към 1300 години. Задължително за това ядене, състоящо се от парче риба, сложено върху топче ориз, е да бъде поднесено с малко японски хрян - уасаби.

В новото видео от видеопоредицата Urban life водещият Алекс Петренко ни показва неговия топ 3 на най-хубави места в София, където можете да похапнете обичайната и извънредно вкусна японска кухня.

Кои са те и какво оферират – вижте във видеото.

Urban Life е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях един път седмично водещият ще сервира своите горещи оферти за "вървежни " барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

Четете още:

Къде се намират най-вкусните сладоледи в София

Страхотен уикенд за (почти) без пари. Ето къде

До Гърция без да излизаш от София. Ето по какъв начин

Най-подходящите места в София за първа среща

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР