Японската енергийна компания “Токио електрик пауър” (TEPCO) призна, че неин

...
Японската енергийна компания “Токио електрик пауър” (TEPCO) призна, че неин
Коментари Харесай

Стажанти работили половин година на авариралата АЕЦ “Фукушима”

Японската енергийна компания “Токио електрик пауър” (TEPCO) призна, че неин подизпълнител е принудил шестима задгранични стажанти да работят по авариралата АЕЦ “Фукушима Даичи” за шест месеца макар възбраната, наложена от оператора за действия по оборудванията, съобщи ДПА. Атомната централа пострада от тежка повреда през март 2011 година след мощно земетресение и вълна цунами.

Шестимата стажанти са взели участие в подготвителни действия по уреди за изгаряне на боклуци в комплекса от ноември. Мястото, където са работили е отвън зоната, в която чиновниците би трябвало да употребяват защитно облекло, посочи представител на компанията.

TEPCO е затруднена да се оправи с високите равнища на радиация, както и с огромните количества нечиста с радиация вода, до момента в който продължава да инжектира вода в трите реактора, потърпевши при повредата.

По-рано тази година деятели откриха, че виетнамски стажанти са били принуждавани да работят по разчистване на радиоационното замърсяване.

Стажантската стратегия na японското държавно управление от дълго време е обект на рецензии, че служи за прикриване на вноса на евтина работна ръка поради застаряващото и свиващо се население на Япония.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР