Японките са смятани за едни от най-красивите и елегантни жени

...
Японките са смятани за едни от най-красивите и елегантни жени
Коментари Харесай

6 хранителни навика, които помагат на японките да поддържат елегантна фигура

Японките са считани за едни от най-красивите и елегантни дами в света. На 30 те наподобяват като на 18, на 40 като на 25, а дълголетието им е пословично. Ето какви са техните секрети.

Богата и уравновесена диета

Популярен и изцяло погрешен мит е, че японците ядат единствено суши – тяхната диета се състои от най-разнообразни храни – риба, морски водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай. Японската диета е гъвкава и уравновесена и в нея съвсем липсват висококалорични и бързи храни. 

Изключително значимо е храните да са свежи и сезонни. Сезонната риба е също за предпочитане. През зимата японците главно употребяват месо, риба и топли супи и питиета, до момента в който през лятото натъртват на студените супи, морската храна, студените рамени и салатите.

Методи на готвене

Японците обичайно подготвят храната си посредством задушаване, печене, готвене на пара или пържене с минимално количество лой. Зеленчуците са нарязани по този начин, че да наподобяват добре и да се готвят по-бързо. Предимството на сходни способи е, че храните резервират доста от питателните си качества. 

Зеленчуковият бульон е известна основа за доста ястия. Японките са доста деликатни с подправките, стараейки се да вършат храната по този начин, че да не натоварва стомаха, черния дроб и бъбреците. Същината на японската кухня е да подчертава върху естествената хубост, цвят и мирис на храните. 

Културата на хранене

Храненето също е обред в Япония. Японците се хранят постепенно, на дребни хапки, а порциите и чиниите са дребни. Те се стремят да запазят естествения усет и тип на храната. Различните ястия на една и съща паница са демонстрация на неприятен усет, защото всяка храна би трябвало да има свое място. Чинията в никакъв случай не е цялостна до ръба. Трябва да се съгласите, че по този метод е мъчно да преядеш. 

Ориз вместо самун

Оризът е основна част от всяко ядене и по-специално сварен без сол или масло. Липсата на тестени храни спомага за поддържане на слаба фигура.

Закуската е главното хранене за деня

Закуската е най-същественото хранене денем в Япония. Това е главното хранене, което включва няколко ястия – нормално риба, ориз, омлети, чорба мисо, соево ядене със зеленчуци, водорасли и чай.

Почти няма сладки неща за десерт 

Десерт се сервира в редки случаи и нормално в дребни количества. Няма торти и маслени кремове. Има сладолед, изработен от ориз (мочи). Японските десерти нормално са нискомаслени, с не доста захар и евентуално не изключително атрактивни за западния усет. Същевременно те не оставят нищо ненужно по вас.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР