Япония заяви днес, че ще укрепи отбранителните си възможности, за

...
Япония заяви днес, че ще укрепи отбранителните си възможности, за
Коментари Харесай

Япония укрепва отбраната си заради Северна Корея

Япония съобщи през днешния ден, че ще укрепи отбранителните си благоприятни условия, с цел да отговори на заканите от оръжията на Северна Корея, които стават " все по-широки и сложни ", както сподели военният церемониал в Пхенян през уикенда, съобщи AP.

На парада по случай 75-годишнината от основаването на ръководещата там партия Северна Корея показва многообразие от оръжейни системи, в това число и нещо, наподобяващо на междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всички от познатите до момента ракети от този вид на пхенянския режим. Показан бе и евентуално осъвременен вид на ракета, която може да бъде изстрелвана от подводници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Макар че съгласно някои специалисти показаните мостри може да са макети на разработвани сега ракети, те наподобява демонстрират, че Северна Корея продължава да развива своите оръжейни качества по време на замразените нуклеарни договаряния със Съединени американски щати. " За да отговорим на тези закани, ние настойчиво ще работим за усилване на цялостните си качества за ракетно въздържане - сподели основният секретар на държавното управление Кацунобу Като на постоянната си конференция в понеделник. - Наясно сме, че някои от (показаните от Северна Корея) ракети затрудняват нашия отговор на тях с стандартни средства. "

Той не пожела да даде японска оценка на ракетите, показани от Северна Корея, а единствено сподели, че Япония ще продължи своето съдействие със Съединени американски щати и други заинтересувани страни за отбрана на японския народ. При съвсем 8-годишното ръководство на мощно консервативния министър председател Шиндзо Абе Япония ускори своята военна роля в интернационален проект в границите на японско-американския боен съюз, с цел да отговори на възходящите закани от Северна Корея и Китай. Токио сега прави задълбочена преоценка на своята политика за ракетно въздържане, което да включва и основаване на опция за предпазен удар по противников бази за отбрана от неизбежни набези. Очаква се наследникът на Абе - Йошихиде Суга и неговото държавно управление да приготвят новата ракетна стратегия до края на тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР