Япония възнамерява да разположи над хиляда крилати ракети с голям

...
Япония възнамерява да разположи над хиляда крилати ракети с голям
Коментари Харесай

Япония планира да подобри ракетите си с голям обсег

Япония има намерение да разположи над хиляда крилати ракети с огромен обхват, с цел да усили качествата си да се опълчва на възходящите районни упоритости на Китай, заяви през днешния ден в. „ Йомиури шимбун “, съобщи Франс прес.

Страната възнамерява да усъвършенства обсега на своите противокорабни ракети, с цел да могат да прелитат 1000 вместо сегашните 100 километра. Това ще им разреши да доближават китайските крайбрежни региони, както и Северна Корея, написа всекидневникът като се базира на анонимни източници.

Подобрения ще са нужни и, с цел да могат японските кораби и самолети да разполагат с потенциал да изстрелват тези нови ракети, които ще могат да поразяват наземни цели, съгласно същия източник.

Ракетите ще бъдат ситуирани в и към югозападния район на остров Кюшу и на островчета в югозападните японски води, покрай Тайван, оповестява „ Йомиури шимбун “.

Този план цели да понижи несъответствието в броя на ракетите, с които разполагат Япония и Китай, като в същото време взема поради заканите, идващи от КНДР, съгласно вестника.

Съгласно пацифистката си конституция, написана и влезнала в действие малко след Втората международна война в изискванията на американска окупация на страната, Япония не би трябвало да има същинска войска и нейните военни вложения теоретично са лимитирани до средства за защита.

Поради повишеното наскоро интернационално напрежение, изключително поради нашествието на Украйна от Русия и възходящият напън, упражняван от Китай върху Тайван, се усилиха апелите с искане Япония да преразгледа стратегиите си в областта на защитата.

Японският министър председател Фумио Кишида даде обещание да усили доста разноските за защита, които до момента са към 1 % от Брутният вътрешен продукт.

Японските медии оповестиха също, че се чака японското министерство на защитата да изиска бюджет от 5 500 милиарда йени (43,6 милиарда евро) за идната финансова година, което е леко нарастване с 5 180 милиарда спрямо настоящата година. 

Освен това се чака министерството да изиска утвърждение на лист от нови разноски, включващ и тези за разработка за модернизиране на крилати ракети с огромен обхват, съгласно всекидневника „ Асахи шимбун “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР