Япония счита за необходимо да се реформира Съвета за сигурност

...
Япония счита за необходимо да се реформира Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Япония е готова да стане постоянен член на Съвета за сигурност на ООН

Япония смята за належащо да се реформира Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и е подготвена да стане негов непрекъснат член , съобщи японският външен министър Тошимицу Мотеги във връзка 75-годишнината на Организация на обединените нации.

" За подсилване на Организация на обединените нации промяната на Съвета за сигурност не може да бъде отлагана повече. За страдание системата, основана преди 75 години, не може да извърши изцяло предоставените задания ", разяснява Мотеги.
 Меркел: Нужни са промени в Организация на обединените нации
Меркел: Нужни са промени в Организация на обединените нации

Германският канцлер с позиция за международната организация

" Убеден съм, че страните членки, които имат способността и желанието да поемат отговорност, би трябвало да участват в уголемен Съвет за сигурност. Само тогава Съветът за сигурност ще бъде възобновен като ефикасен и внушителен орган. Япония е изцяло подготвена да извърши тези отговорности като непрекъснат член на Съвета за сигурност и да способства за установяването на ред и непоклатимост в света ".

" В декларацията на тази среща на високо ниво ние се ангажирахме да вдъхнем нов живот на полемиката по отношение на реформирането на Съвета за сигурност. За да продължим напред и да осъществим това обвързване, приканвам всички държави-членки на Организация на обединените нации да стартират писмени договаряния ", добави той.

Понастоящем Съветът за сигурност на Организация на обединените нации включва 15 страни , 5 от които са непрекъснати членове, а 10 са непостоянни, определени за период от две години. Постоянни членове са Англия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция .
 Организация на обединените нации посреща трагичен 75-годишен рожден ден
Организация на обединените нации посреща трагичен 75-годишен рожден ден

Създадена да не позволява войните от ХХ век, не може да спре възраждането на съперничеството сред великите сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР