Япония отмени срещата между премиера Йошихиде Суга и президента на

...
Япония отмени срещата между премиера Йошихиде Суга и президента на
Коментари Харесай

Спорно военно учение взриви обстановката на Г-7

Япония анулира срещата сред премиера Йошихиде Суга и президента на Южна Корея Мун Дже-Ин в границите на Г-7 в Обединеното кралство, съобщи Yonhap в понеделник. Токио е взел решението в отговор на проектите на Сеул за военни учения край противоречиви острови, за които претендира и Япония.

Двете страни реализираха авансово съглашение за осъществяване на неофициални диалози в коридорите на срещата на върха на Г-7, напомни Южна Корея, като разяснява със страдание отхвърли.

Японският основен секретар на кабинета Кацунобу Като изрично отхвърли известията по време на постоянната си конференция, заявявайки, че " няма безусловно никакъв факт " за него. " Не единствено, че е безпочвен, само че и със страдание е допустимо да се направи такова едностранно деяние ", сподели той.

" Подадохме незабавна тъжба до южнокорейската страна ", сподели Като.

Южна Корея не е член на Г-7, само че бе поканена на срещата на върха от Англия, която ръководи групата тази година. Суга и Мун се срещнаха за първи път там, като диалогът е бил доста къс, съгласно японското държавно управление.

По-късно Мун написа в Туитър, че срещата със Суга е " скъп знак, който може да послужи като ново начало " за връзките сред Южна Корея и Япония и изрази отчаяние, че не докара до диалози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР