Япония определи като достоен за съжаление коментара на президента на

...
Япония определи като достоен за съжаление коментара на президента на
Коментари Харесай

Япония се обиди на Джо Байдън: Ние не сме ксенофоби

Япония дефинира като " заслужен за жалост " коментара на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че " ксенофобията " задушава икономическия напредък на азиатската страна, оповестява " Ройтерс ".

Миналата седмица Байдън означи, че " ксенофобията " в стопанските системи на Китай, Япония и Индия попречва техния напредък, а миграцията е добра за стопанската система на Съединени американски щати.

" Заявихме на Съединените щати, че коментарът не се основава на вярното схващане на политиката на Япония и е заслужен за жалост ", уточни основният секретар на кабинета Йошимаса Хаяши на постоянна конференция.

Той обаче побърза да добави, че връзките на Япония с нейния съдружник Съединени американски щати в региона на сигурността са по-солидни от всеки път и Токио ще се стреми да ги укрепи още повече.

През април японският министър председател Фумио Кишида посети Вашингтон за среща на върха с Байдън и разкри проекти за военно съдействие и планове от ракети до кацане на Луната, за усилване на връзките за противопоставяне на Китай и Русия.

На събитие предходната седмица за набиране на средства за акцията му за преизбиране през тази година Байдън съобщи: " Една от аргументите нашата стопанска система да пораства е поради вас и доста други. Защо? Защото приветстваме имигрантите. Защо Китай закъса толкоз зле стопански, за какво Япония има проблеми, за какво Русия, за какво Индия - тъй като те са ксенофобски. Те не желаят имигранти. Имигрантите са това, което ни прави мощни ".

Япония се гордее със своята еднородност и от дълго време е сдържана във връзка с имиграцията, макар че намаляващата раждаемост и бързо застаряващото население предвещават изострен дефицит на работна ръка през идващите десетилетия.

Запитан дали желае да насърчи имиграцията, с цел да спре намаляването на популацията, Кишида отвърна, че Япония би трябвало да обмисли дали да предложения квалифицирани служащи, само че изключи цялостна имиграционна стратегия.

" Бихме желали да позволим извънредно способни и стимулирани служащи да бъдат поканени в Япония, с цел да дават поддръжка на японското общество ", посочи той в изявление предходната седмица.

" Все още част от японското общество се опълчва на концепцията за непрекъсната, неограничена имиграция на работна ръка от чужбина ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР