Седмицата на китайското кино 2024 започна вчера в Белград. На

...
Седмицата на китайското кино 2024 започна вчера в Белград. На
Коментари Харесай

Започна Седмицата на китайското кино в Сърбия

Седмицата на китайското кино 2024 стартира през вчерашния ден в Белград. На церемонията по откриването китайският дипломат Ли Мин съобщи, че Китай и Сърбия поддържат обичайно другарство, а културният продан е значима част от него. Филмите от бишва Югославия „ Мостът “ и „ Валтер пази Сараево “ са много известни в Китай. Чрез актуалното събитие хората в Сърбия ще научат повече за Китай и ще усетят очарованието на китайската просвета, а това ще спомогне за усилване на другарството сред двата народа.

Сръбският заместник-министър на културата Станко Благоевич съобщи, че сръбско-китайските връзки са се издигнали до най-високото равнище в историята си, което е основата за обмена сред двата народа в бъдеще. Седмицата на китайското кино може да способства за създаване на сръбско-китайската общественост на споделена орис, акцентира той.

Събитието ще продължи до 24 май.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19275Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед9805 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед11444 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед104289Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16718 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед104289Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за / Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР