Вчера в България се проведоха избори 2 в 1“ за

...
Вчера в България се проведоха избори 2 в 1“ за
Коментари Харесай

ПП-ДБ с най-много поддръжници в двете секции в Китай

Вчера в България се организираха избори „ 2 в 1 “ за парламент и евродепутати. Гласуването стартира в 7 ч. локално време и продължи до 20 ч. По данни на ЦИК в страната има близо 13 000 изборни секции, а за 240 места в Народното събрание се борят над 6 000 претенденти от 20 политически партии и 11 обединения. На изборите за Европейски парламент ще бъдат определени 17 евродепутати от България.

Две секционни комисии работиха през вчерашния ден в Китай за избиране на народни представители – една в посолството на България в столицата Пекин и една в Генералното консулство в Шанхай. Според формалните протоколи на двете СИК, ПП-ДБ печелят и в двата града.

Общо в Китай са дали своят вот 54 българи – 25 в Пекин и 29 в Шанхай. 28 гласа печелят ПП-ДБ, а ГЕРБ-СДС са на второ място с общо 10 гласа. „ Възраждане “ заема третото място с общо 6 гласа.

По градове, българите в Шанхай са дали 19 вота за ПП-ДБ, 4 за ГЕРБ, 3 за „ Възраждане “, а „ ИТН “ и „ ЛЕВИЦАТА! “ се означават с по един глас. В Пекин от общо 25 дали своят вот 9 са пуснали бюлетина за ПП-ДБ, 6 за ГЕРБ-СДС, а „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия печелят по 3 гласа. Партията „ Български напредък “ има двама почитатели в китайската столица, а „ Коалицията за неутрална България “ се отбелязва с 1 избор. Един гласуващ в Пекин е отбелязал полето с „ Не поддържам никого “.

Очаква се формалните резултати да бъдат оповестени от ЦИК на 12 юни.



Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10308Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед39389Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед70870Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед20055Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед10627Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207061Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121567Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105298 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР