Япония обмисля разполагането на хиперзвукови ракети до 2030 г., за

...
Япония обмисля разполагането на хиперзвукови ракети до 2030 г., за
Коментари Харесай

Япония обмисля разполагането на хиперзвукови ракети до 2030 г.

Япония обмисля разполагането на хиперзвукови ракети до 2030 година, с цел да ускори възпирането посредством усилване на качествата си за контраофанзива. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на бизнес ежедневника " Никей ".

Според информацията Министерството на защитата на страната търси благоприятни условия за противопоставяне, защото съветската инвазия в Украйна е трансформирала световната обстановка за сигурността, а поредицата ракетни проби на Северна Корея и придвижванията на китайската войска заплашват Япония

Хиперзвуковите ракети могат да летят най-малко пет пъти по-бързо от скоростта на звука, движат се по комплицирана траектория и са сложни за прехващане.

Япония възнамерява да преразгледа тактиката си за национална сигурност, както и други основни отбранителни документи до края на годината.

Страната може да придобие американски ракети с огромен обхват " Томахоук " като първа стъпка към увеличение на качествата ѝ за контраофанзива.

Възможно е да бъде осъществена и рационализация на противокорабни ракети вид 12, като техният обхват бъде повишен до над 1000 км по отношение на сегашните по-малко от 200 км.

Сдобиването с хиперзвукови ракети евентуално ще бъде трети стадий.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР