Япония има огромен опит в преработката на отпадъци и сега

...
Япония има огромен опит в преработката на отпадъци и сега
Коментари Харесай

Япония иска да изчисти цялата Азия от боклука

Япония има голям опит в преработката на боклуци и в този момент желае да употребява своите технологии и в другите страни от района. Но очевидно би трябвало да побърза, тъй като този перспективен пазар може да бъде завзет от китайските съперници.

Преработването и утилизацията на отпадъците е замърсен, само че печеливш бизнес. Според финансовите анализатори, към 2022 година предприятията за изгаряне и преправка на боклуци ще носят на своите притежатели към $80 милиарда . А Япония, която умее да трансформира в сила една трета от изгорелите боклуци в сила, има намерение да извлече оптималната изгода от тази обстановка.

Уеб изданието Quartz заяви, че за тази година министерството на околната среда на Япония влага $18,6 милиарда за основаването на консорциум за утилизация на отпадъците, в който ще вземат участие фирмите Hitachi Zosen, JFE Engineering и Mitsubishi Heavy Industries.

Основните клиенти на този консорциум ще бъдат страните от югоизточна Азия, които сега изпитват същинска рецесия с отпадъците.

Главната цел на японския консорциум е да се обхване районния пазара преди този момент да направи Китай. Но за разлика от своите съседи Япония освен построява електроцентрали, работещи с боклуци. Предлага се пакет от услуги, който е друг за всяка страна и е съгласуван с нейните особености.

Към сегашен ден сходни планове работят в 10 страни от този район, в това число Сингапур, Тайланд, Индонезия и Виетнам.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР