Януарският трансферен прозорец започва с пълна скорост и големите клубове

...
Януарският трансферен прозорец започва с пълна скорост и големите клубове
Коментари Харесай

Кои са в топ 10 на трансферния пазар във футбола

Януарският трансферен прозорец стартира с цялостна скорост и огромните клубове в цяла Европа търсят подобаващите играчи, които да им оказват помощ в битката за европейските купи или за шампионските трофеи във вътрешните шампионати. В навечерието на Нова година Борусия Дортмунд се пребори за една от най-апетитните хапки на пазара. Немският клуб притегли 19-годишния Ерлинг Хааланд от Република България Залцбург против 20 млн. евро. Младият норвежки нападател вкара осем гола в Шампионска лига през есента и за подписа му се изви огромна опашка.

Пред нас е една извънредно забавна зима, в която някои от най-големите футболни суперзвезди ще сменят тимовете си. Кои са те и какъв брой костват? Пазарната стойност на играчите е избрана от transfermarkt.com.

 

1. Артуро Видал (Барселона, 32 г.)

Интерес от Интер и Манчестър Юн

Цена 14 млн. евро

 

Чилийският халф неведнъж даде да се разбере, че не е удовлетворен от престоя си в Барселона. Видал желае да играе повече и няма да е изненада, в случай че си тръгне още през зимата. Твърди се, че преди Ел Класико даже е напуснал тренировката, откакто е схванал, че няма да е титуляр. Каталунците са подготвени да го пуснат да си върви, само че против 20 милиона евро. Интер и Манчестър Юнайтед към този момент зявиха интерес към него.

 

2. Адриен Рабио (Ювентус, 24 г.)

Интерес от Лион и Барселона

Цена 32 млн. евро

 

През лятото надареният полузащитник пристигна в Ювентус със свободен трансфер от ПСЖ. Той обаче не съумя да влезе в главния състав и е неудовлетворен от статута си на запаса. Барселона се интересува от него, има и вид за завръщане в родната му Франция, където най-сериозната алтернатива е Лион.

 

3. Уилфред Заха (Кристъл Палас, 27 г.)

Интерес от Арсенал и Челси 

Цена 55 млн. евро

 

Нападателят от Кот д`Ивоар към този момент има несполучлив опит в европейски  топ тим, откакто преди шест сезона мина от Кристъл Палас в Манчестър Юнайтед. След престой в Кардиф той се завърна в лондонския клуб и през последните години се трансформира в едно от най-хубавите крила на Висшата лига. През лятото бе ухажван от  Евертън, Арсенал и Наполи, само че в последна сметка не се стигна до трансфер. Въпреки това Заха не се отхвърля от фантазията си за смяна. Най-сериозният претендент към този момент е Челси, само че Арсенал също дебне от втора позиция. А цената? От Кристъл Палас желаят сред 75 и 80 милиона паунда, само че може да го продада и за по-малко.

 

4. Едисон Кавани (ПСЖ, 32 г.)

Интерес от Атлетико Мадрид и ЛА Галакси

Цена 25 млн. евро

 

Дълги години уругвайският нападател беше главното оръжие на ПСЖ, само че този сезон загуби водещата си роля в тима и стартира да приказва за напускането си. Треньорът на парижани Томас Тухел твърди, че Кавани към момента е основен състезател за него, само че надали ще търпи сърцераздирателните му изказвания. Кавани е най-близко до трансфер в Атлетико Мадрид през януари, а като опция е Съединени американски щати, където ЛА Галакси се интересува от него.

 

5. Оливие Жиру (Челси, 33 г.)

Интерес от Интер, Атлетико Мадрид, Рейнджърс, Бордо и Лион

Цена 9 млн. евро

 

В йерархията на новия треньор Челси Франк Лампард френският международен първенец е паднал до позицията на трети нападател и е доста евентуално да напусне Лондон. Смяната на тима беше предложена и от треньора на " петлите " Дидие Дешан. Антонио Конте и Интер Милано се интересуват от услугите на Жиру. Именно под управлението на Конте нападателят се възроди в Челси през 2018 година Пред тарана има и други забавни варианти - Атлетико Мадрид и завръщане във Франция, където Лион и Бордо не крият интереса си.

 

6. Кристиян Ериксен (Тотнъм, 27 г.)

Интерес от Ювентус, Байерн, Реал Мадрид и Интер

Цена 90 млн. евро

 

Датчанинът е състезател от международна класа, само че Тотнъм надали ще успее да го задържи. Основната причина е фактът, че договорът му с " шпорите " завършва след шест месеца. На опашката за Ериксен към този момент са редица от топ клубовете в Европа. От Реал Мадрид от дълго време са си го заплюли, а Зинедин Зидан вижда в негово лице идеалния заместител на 34-годишния Лука Модрич. Кандидат е и Ювентус, който обича да се насочва към играчи, чиито контракти изтичат след шест месеца. Байерн Мюнхен и Интер също наблюдават обстановката към Ериксен.

 

7. Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд, 19 г.)

Интерес от Манчестър Юн, Ливърпул и Челси

Цена 120 млн. евро.

 

19-годишният англичанин се показва доста мощно в Бундеслигата след прекосяването си от Манчестър Сити, като през есента блесна с 12 гола и 13 асистенции във всички мачове на Борусия Дортмунд. Изявите му привлякоха вниманието на няколко тима от родината му - Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул. Твърди се, че и желанието на Санчо е да се завърне на Острова. На този стадий най-хубавите финансови условия предлага Челси.

 

8. Пол Погба (Манчестър Юн, 26 г.)

Интерес от Реал М и Ювентус

Цена 100 млн. евро.

 

Френският полузащитник лекува контузия в глезена от два месеца, а последните информации са, че ще се наложи и интервенция. Въпреки това спекулациите за негов трансфер не стопират, като се приказва най-много за продажбав Реал Мадрид или Ювентус.  Мениджърът на Юнайтед Оле-Гунар Солскяер съобщи, че Погба не се продава, само че в никакъв случай не може да бъде сигурен за клиентите на футболния сътрудник Мино Райола. 

 

9. Гарет Бейл (Реал Мадрид, 30 г.)

Интерес от Манчестър Юн и Тотнъм

Цена 40 млн. евро

 

Досега шестте години на Бейл в Реал бяха сполучливи, само че и спорни. Спасителният вид за уелския бързак може да пристигна от новия треньор на Тотнъм Жозе Моуриньо. Трансфер в  Манчестър Юнайтед, за който се говореше няколко пъти в предишното, също не е изключен. Както и при Погба обаче, въпросът е дали заминаването ще се извърши в този момент или през лятото. 

 

10. Лука Модрич (Реал Мадрид, 34 г.) 

Интерес от Милан и Интер

Цена 15 млн. евро

 

Безспорно едно от най-интересните имена на пазара е носителят на " Златната топка " за 2018 година Лука Модрич. Хърватинът към момента не е подписал ново съглашение с Реал Мадрид и към този момент е свободен да договаря с други отбори и да напусне " Сантяго Бернабеу " против алегорична сума през зимата, или без трансферна сума през лятото. Още през лятото Модрич бе пред трансфер в Милан, само че тогава не се стигна до съглашение. Италианците обаче не са изгубили интереса си към хърватина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР