Янко Георгиев, който напусна Септември, за да се присъедини към

...
Янко Георгиев, който напусна Септември, за да се присъедини към
Коментари Харесай

Янко Георгиев: Безспорно Ботев е гранд в родния шампионат

Янко Георгиев, който напусна Септември, с цел да се причисли към състава на Ботев (Пловдив) описа пред " Спортал " за какво е избрал да продължи кариерата си в града под тепетата.



Как избра да преминеш в Ботев (Пд) и имаше ли други предложения към теб?

Потърсиха ме от клуба и без съмнение одобрих. Да, имах и други предложения от тимове от А група, само че реших, че Ботев (Пловдив) е точното място за мен.

Въпреки че някогашният ти тим Септември напусна Първа лига, ти беше постоянен на поста си и записа много мощни мачове. Как се поддържа добра форма в тежка обстановка като тази, в която бе Септември?

Това бяха две хубави години за мен, макар неприятния край. Тук желая да благодаря на цялото управление и на към този момент някогашните ми сътрудници за отношението, което получавах. Относно формата, с доста добра работа и мощната конкуренцията в лицето на Валентин Галев, това ни държеше във форма и двамата до самия край

Сега приемаш ново предизвикателство с един от грандовете на българския ни футбол. Какви цели си си сложил?

Безспорно Ботев е гранд в родния шампионат. Целите ми постоянно са били високи, първо се надявам да съм здрав и с положителни игри да оказа помощ на тима да бъде допустимо на първо време в класирането и борбата за трофеите.

Каква е ситуацията в тима след идването ти? Бе назначен нов треньор - Желко Петрович, а също по този начин клубът бе изоставен от вратарите Даниел Кайзер и Иван Чворович.

Обстановката е отлична. С някои от момчета се познавам, с другите занапред ще се опознаем. Новият треньор има богата визитка, работил е на доста високо равнище, сигурен съм, че с неговия опит и способи на работа Ботев ще върви единствено напред и нагоре. И Кайзер, и Чворович са положителни вратари, които са съдействали за развиването на Ботев, несъмнено летвата на тази позиция е вдигната високо, упованията също. Надявам се, че с работата, която ще свършим през подготвителния интервал, ще задържим това равнище, а за какво не и да го вдигнем.

Ще си оспорваш титулярното място с друго ново попълнение - Георги Аргилашки. Бяхте показани един до друг, само че към този момент сте съперници за вратарския пост. Усещаш ли конкуренция в негово лице?

Георги е добър вратар и конкуренцията ще бъде на равнище, уповавам се да сме здрави, с цел да можем да се дърпаме напред, аз ще давам най-хубавото от себе си, а крайната дума ще има треньорският щаб.

Ботев (Пд) е положително поле за изява и към този момент даде двама национали на България - Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Мечтаеш ли да получиш повиквателна от селекционера Красимир Балъков?

Целите ми са високи и това е една от тях. Едва ли има футболист, който да не мечтае да играе за националния тим на страната си.

Ще играеш за тим с извънредно темпераментна и вярна аудитория. Какво искаш да кажеш на почитателите на " канарчетата "?

Искам да им пожелая първо да са здрави и все по този начин правилни на обичания тим. Да ни поддържат, за какво ще имаме потребност от тях, а ние ще създадем всичко допустимо, с цел да ги радваме.
 Ботев (Пловдив) се укрепва с нападател от чужбина
Ботев (Пловдив) се укрепва с нападател от чужбина

" Канарчетата " чакат и отбранителен халф
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР