Яник Синер напълно логично бе много щастлив след победата си

...
Яник Синер напълно логично бе много щастлив след победата си
Коментари Харесай

Синер: Това беше един от най-силните ми мачове


Яник Синер изцяло разумно бе доста благополучен след успеха си над Карлос Алкарас на полуфинала в Маями. След трисетов театър сред двамата, италианецът взе реванш за загубата на същата фаза в Индиън Уелс и доближи до втория си край във Флорида, където негов конкурент ще бъде Даниил Медведев. На пресконфенцията след дуела, международният №11 разяснява каква е била разликата с мача преди две седмици и какви са упованията му за заключителния конфликт на „ Hard Rock Stadium “.

„ Това несъмнено беше един от най-силните мачове в кариерата ми. Беше доста тежък конфликт, в който и двамата се представихме на доста високо равнище. Промених някои неща спрямо мача в Индиън Уелс и през днешния ден това беше един от главните фактори за успеха ми “ – сподели първата ракета на Италия.

На въпроса какво е трансформирал, роденият в Сан Кандидо тенисист отговори с усмивка: „ Няма да кажа. Мисля, че в хода на мача на Карлос му стана ясно и идващия път ще е квалифициран, което значи, че още веднъж ще би трябвало да диря разнообразни решения против него. Надявам се това да се случи скоро, защото е ужасно да съм част от сходни конфликти. Особено в шампионати като този в Маями, където публиката е доста прочувствена и постоянно ти се постанова да променяш тактическия си проект в хода на мача “.

Синер бе запитан и дали се е подготвил за полуфинала в Маями по метод, друг от този в Индиън Уелс. „ Взех си почивен ден, след което още веднъж започнах да упражнявам на цялостни обороти. Опитвах се да подобря някои избрани неща и да се приготвя по най-хубавия метод за мача с Алкарас. В хода на шампионата прибавих в играта си някои нови неща, които досега ми правят добра работа. Засега всичко се развива добре за мен, само че към момента има някои детайли от играта ми, върху които би трябвало да поработя “.

Италианецът показа, че също е получавал крампи в третия сет, само че проблемите му явно не са били толкоз съществени, колкото тези на Алкарас. „ В третия сет получих крампи, само че не бяха мощни. Знаех, че би трябвало да съм непрекъснат и да чакам моментите си. При 4-3 бях в сложна обстановка, защото той имаше брейкпойнт. Знаех, че в случай че успее да пробие, ще ми е доста мъчно да го слага напрегнат още веднъж. Спечелването на този гейм ми даде огромна доза убеденост. След това забелязах, че има физически проблеми и знаех, че това е моментът да подвигна темпото “.

Синер разяснява и упованията си за идния конфликт с Даниил Медведев. Това ще бъде втори край посред им от началото на сезона, откакто в средата на февруари руснакът победи с 5-7, 6-2, 6-2 в Ротердам.

„ Мачът в неделя сигурно ще бъде доста по-различен от този през днешния ден. Даниил е доста сложен конкурент и удостоверение за това е, че към момента нямам победа против него. Вече изиграхме един край – в Ротердам, където завоювах първия сет, само че не беше задоволително. Изиграли сме няколко трисетови мача, тъй че не бих се учудил и този да е подобен. Ще би трябвало да внеса някои промени в играта си и да се приспособявам по отношение на неговия жанр, само че се усещам квалифициран и убеден “ – приключи първата ракета на Италия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР