Янаки Милев се оказа единственият български представител на М15 турнира

...
Янаки Милев се оказа единственият български представител на М15 турнира
Коментари Харесай

Милев победи Терзиев в българския сблъсък в Созопол


Янаки Милев се оказа единственият български представител на М15 шампионата в Созопол в сряда, който съумя да реализира победа. В мач сред двама сънародници с уайлд кард Милев преодоля съпротивата на Симеон Терзиев след 7-6(4), 7-6(3) за 2 часа и 20 минути на корта в комплекс „ Санта Марина “.

Терзиев сигурно може да съжалява, защото имаше цели 10 шанса за пробив, само че се възползва от единствено два от тях. Младокът на собствен ред бе по-ефективен – 2 от 3 при брейкболите.

За 18-годишния Милев това е четвърта победа в съществена скица на професионален шампионат при мъжете. В опит за първи път да доближи до четвъртфинал той ще срещне швейцарския квалификант Габриеле Могини (№1571).

На сет от първа професионална победа остана Александър Василев, който загуби от румънеца Драгош Попеанга след 6-1, 4-6, 1-6.

Така българите във втори кръг ще бъдат четирима – Милев, Габриел Донев, Александър Лазаров и Александър Донски.

На двойки победа записа тандемът Донев/Симон Антони Иванов – 6-7(3), 6-4, 10-4 над Игнаси Де Руеда Де Геновер и Обрад Марковск. Успех и за Донски, който е подложен под №1 в тандем с Владислав Орлов – 6-2, 7-6(5) над Адмир Календер и Макс Касниковски.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР