Ямбол. Община Ямбол започна монтиране на радари за скорост с

...
Ямбол. Община Ямбол започна монтиране на радари за скорост с
Коментари Харесай

Община Ямбол монтира три радара за контрол на скоростта по основни улици в града

Ямбол. Община Ямбол стартира монтиране на радари за скорост за повишение на сигурността на придвижването и по-добър надзор на скоростта на придвижване по пътищата на територията на града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Един от целите на управлението на Община Ямбол е в рамките на града да продължи използването на ограничения за по-висока пътна сигурност.
„ Мерките са превантивни и е по-важно да бъдат подхванати в този момент, в сравнение с след пътни произшествия “, разяснява кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Радарите са ситуирани на ул. „ Димитър Благоев “ - след кръстовището на Зъболекарска поликлиника, на улица „ Преслав “ (в непосредственост до ж.к. " Георги Бенковски " ) и на крайречната улица - преди кръстовощето на Комплекса за обществени услуги за деца и възрастни.
Според европейската статистика радарните знаци способстват с 30% за понижаване на превишената скорост от страна на водачите, които минават около тях.

След разбор на възможните изгоди ще бъдат инсталирани още радарни знаци тук-там, където има риск от шофиране със скорост над разрешената.

Община Ямбол приканва водачите за рационално и деликатно шофиране по време на идните коледни и новогодишни празници, когато автомобилният трафик в града е по-голям.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР