Ямбол. Община Ямбол и Министерство на младежта и спорта организираха

...
Ямбол. Община Ямбол и Министерство на младежта и спорта организираха
Коментари Харесай

С концерт, прожекция на филма „Доза щастие“, младежко изложение и „Младежко кафене“ Ямбол емоционално отбеляза Международния ден на младежта

Ямбол. Община Ямбол и Министерство на младежта и спорта проведоха цветен празник за младежите в Градския парк на Ямбол, включващ младежко ревю, „ Младежко кафене “, „ Вечер на гениите “ с присъединяване на Криско и лятна кинопрожекция „ Кино под звездите “ на българския филм „ Доза благополучие “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата се организира под надпис „ Време на благоприятни условия “, в нея участваха още Велико Търново и Пазарджик.

В 16:00 часа заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов приветства участниците в младежкото ревю от сцената, която беше ситуирана до фонтана в парка. Той награди надарени младежи с достижения в региона на културата, науката и спорта. В събитието участваха брейк денс групировката „ Пластик деформейшън скуад “ с началник Валери Димитров и бронзовите медалисти от Държавното състезание по спортни танци в групата на младежи за 2021 година в Пазарджик Ивайла Василева и Георги Йорданов от клуб по спортни танци „ Тандем “, управителен от Георги Найденов.

След награждаването и късата танцова стратегия, на централната алея на парка стартира ревюто, в което активността си ще показаха Младежката организация на Българския червен кръст в Ямбол, Профилирана гимназия „ Васил Левски “, Професионална гимназия по стопанска система „ Г.С. Раковски “, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „ Кольо Фичето “, Превантивно-информационен център за битка с наркоманиите към Общински съвет по наркотични субстанции – Ямбол, Ротари клуб – Ямбол, Народно читалище „ Съгласие-1862 “, Народно читалище „ Зора-1945 “, футболен клуб „ Ямбол 1915 “, баскетболен клуб „ Тунджа “, шахматен клуб, клубове по карате киокушинкай на Георги Георгиев и на Кристиян Дойчев, клуб по спортна пукотевица, клуб по канадска битка, клуб по тенис на маса и клуб по стрийт фитнес.

Спортните клубовете направиха проява и предоставиха опция за присъединяване на публиката в разнообразни спортни действия.
В 18.00 часа стартира полемиката сред институции, юношески организации и младежи по настоящи въпроси, които засягат младежите, наречена „ Младежко кафене “. Темите бяха три: „ Време на благоприятни условия “, „ Младите хора като сътрудници, а не просто бенефициенти “ и „ Младите хора и възстановителният развой от COVID-19 “. В полемиката участваха ръководителят на Общински съвет – Ямобл Анотн Шиков, заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов и Любомир Дренски от Министерство на младежта и спорта. Публиката също се включи в разискванията.

Концертът „ Вечер на гениите “ стартира в 19.30 часа с одобрение на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който се обърна към младежите: „ Поздравявам Ви във връзка 12 август - Международния ден на младежта! Искам от все сърце да Ви пожелая да бъдете доста амбициозни, дейни, обединени и можещи! Вие сте хората, от които зависи бъдещето на Ямбол и на България!
Изключително съм благополучен, че към този момент ще имаме и настоящ Младежки съвещателен съвет към Община Ямбол, посредством който ще получите опцията интензивно да участвате в публичния живот и да подпомагате със препоръки и хрумвания развиването на Ямбол! Бъдете здрави и следвайте фантазиите си! Пожелавам Ви доста триумфи в положителните каузи! Честит празник! “.

Ямболските гении Пламена Комитова, Никол Николова, Наталия Георгиева и Александър Капралов пяха пред младата аудитория, Ивайла Василева и Георги Йорданов от Клуб по спортни танци „ Тандем “ танцуваха джайв.
В 20.30 часа на сцената се качи Криско, който провокира доста позитивни страсти измежду младите си фенове.
Инициативата „ Време на благоприятни условия “ завърши с „ Кино под звездите “ в Лятното кино на Ямбол в 21.30 часа с прожекция на нашумелия филм „ Доза благополучие “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР