Войската ни винаги е била стожер на държавността и на

...
Войската ни винаги е била стожер на държавността и на
Коментари Харесай

Румен Радев: Не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на българската армия

„ Войската ни постоянно е била стожер на държавността и на народа ни в най-тежки тествания. Днес българите отдават заслужена респект на своите воини. На всички мъже и дами в пагони желая  здраве и сили в тяхната високоотговорна задача “. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев.

Той честити Гергьовден на всички българи и пожела здраве на имениците.

„ Започнахме да привикваме с честата промяна на държавни управления, на парламенти, само че тъкмо в днешното време на рецесии, войни и неустановеност, не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на българската войска. Процесите по рационализация и грижа за персоналния състав вървят прекомерно мудно “, съобщи президентът.

 Гергьовден е – персонален празник на съвсем всяко българско семейство: Какви са традициите? България 4 мин. Гергьовден е – персонален празник на съвсем всяко българско семейство: Какви са традициите?  Ген. Константин Попов: Преди да приказваме за наложителна казарма, дано попълним армията Тази сутрин 2 мин. Ген. Константин Попов: Преди да приказваме за наложителна казарма, дано попълним армията  Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска? България 4 мин. Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска?  На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София (ВИДЕО) Тази сутрин 2 мин. На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София (ВИДЕО)  Гергьовден е – персонален празник на съвсем всяко българско семейство: Какви са традициите? България 4 мин. Гергьовден е – персонален празник на съвсем всяко българско семейство: Какви са традициите?  Ген. Константин Попов: Преди да приказваме за наложителна казарма, дано попълним армията Тази сутрин 2 мин. Ген. Константин Попов: Преди да приказваме за наложителна казарма, дано попълним армията  Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска? България 4 мин. Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска?  На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София (ВИДЕО) Тази сутрин 2 мин. На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София (ВИДЕО)

„ Помните, че ми лиши свикването на няколко поредни Консултативни съвета за национална сигурност, с цел да се задвижи най-накрая процесът по рационализация “, уточни още той.

Румен Радев поздрави Народното събрание, че е взело решение за повишение на заплатите в армията, само че дефинира мярката като закъсняла и незадоволителна.

" Необходим е повсеместен пакет от ограничения за връщане на привлекателността на военната специалност. 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита към този момент не са задоволителни. Повечето натовски страни се ориентират към над 2%, би трябвало по-голяма еластичност в разходването на ресурсите, хората да виждат в българската войска благонадежден щит за своята сигурност в границите на групова защита ", добави президентът.

" Имах сериозен диалог с господин Главчев по време на назначението му и честните избори са водещ аршин за работата на служебния кабинет. Очаквам държавното управление и ЦИК да провеждат почтени избори, включително и секване на купения и корпоративен избор ", съобщи още президентът.

" Бързото законодателство не постоянно води до стремежи резултат " - по този начин Румен Радев разяснява измененията в Закона за хазарта.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР