Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на

...
Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на
Коментари Харесай

Община Ямбол сключи договор за финансиране на Проект Ремонт и модернизация на Младежки културен център

Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 подписаха контракт за безплатна финансова помощ за осъществяването на план „ Ремонт и рационализация на Младежки културен център “ с № BG16RFOP001-1.017-0008-С01, който е част от Инвестиционната стратегия на Община Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Проектът е на обща стойност 4 122 625,83 лв., от които 3 504 231,96 лeвa от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и бюджета на Република България и 618 393,87 лв. съфинансиране от Община Ямбол посредством средства от финансовия медиатор ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “.

Проектът обгръща ремонт и рационализация на Младежки културен център, намиращ се в парка наоколо до центърна на града. Предвидени са действия по ремонт и модернизиране на постройката и на прилежащото пространство, основаване на налична архитектурна среда и обезпечаване на съвременно обзавеждане и съоръжение за потребностите центъра. Изпълнението на задачата ще даде опция на Младежкия културен център, зала „ Диана “ и парка, дружно със зоните им за образуване на концерти навън, спорт, игри и отмора, да осъществят единна функционалност, осигуряваща завършека на зоните за отдих, както и ще способства за повишение на атрактивността на постройката и разширението на портфолиото от предлаганите услуги в Младежкия културен център.

С реализиране на дейностите, заложени в плановото предложение, ще се реализиран следните резултати:
- основаване на условия за еднакъв достъп до културно - развлекателните действия и присъединяване в тях на всички групи от популацията, в това число на хора в уязвимо и неравностойно положение;
- повишение качеството на живот и капиталовата атрактивност на града ни посредством основаване на предпоставки и условия за превъзмогване на разпознати стопански, естествени и обществени проблеми в градското развитие;
-подобряване положението на околната среда посредством въвеждането на ограничения за енергийна ефективност;
-развитие на художественото и културно-историческото завещание за повишение на туристическия капацитет на града.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР