Ягодите и черешите са едни от най-вкусните плодове. Консумирането им

...
Ягодите и черешите са едни от най-вкусните плодове. Консумирането им
Коментари Харесай

Съхранение на ягоди и череши

Ягодите и черешите са едни от най-вкусните плодове. Консумирането им е празник за сетивата, а изгодите от тях са безчет. Как обаче можем да съхраняваме тези прелестни плодове?

Ягодите са извънредно вкусни, само че за жалост се скапват доста бързо, изключително в случай че са засегнати. Друга причина за бързото повреждане е съхраняването на доста влажно или доста топло място.

Най-добре съхранявайте ягодите в ледник, немити и сложени в найлонови торбички. Другият вид е да ги поставите с пластмасови купички, само че наложително ги покрийте.

Винаги отстранявайте развалените или меки ягоди, тъй като те ще скапват и останалите. В ледник, ягодите могат да престоят до два-три дни.

Замразените във фризер ягоди могат да се съхраняват до девет месеца. Най-добро за запазването на всичките им скъпи качества е бързото заледяване, само че след авансово измиване и усърдно подсушаване.

Не се предлага постепенно или наново топене на този плод, тъй като се губи забележителна част витамин С. Размразявайте ги в микровълновата фурна. Консумирайте в твърдо положение, преди да са омекнали дефинитивно.

 Череши

Черешите са обичани плод на доста хора. Вкусни и свежи, те са един от най-дългоочакваните блага на пролетта. Вижте по какъв начин можем да ги съхраним в най-хубаво положение.

Когато купувате череши, избирайте тези които са леко блестящи, стегнати, само че не прекомерно твърди. Дръжката би трябвало да бъде зелена, жълтата ръкохватка приказва за презрели плодове.

Черешите са нетрайни и много бързо презряват, в случай че се оставят на стайна температура. Когато си купите череши, не ги дръжте прекомерно дълго в найлоновите торбички, тъй като ще се смачкат и ще се скапват по-бързо.

Можете да ги съхраните в ледник, като ги поставите в перфориран книжен плик или в дребна кошница за плодове за интервал до пет или седем дни.

За да им възвърнете свежестта преди консумация, ги натопете в студена вода за към половин час.

Замразени във фризер, черешите могат да престоят до един месец. Поставете ги в кутия или купа, която може да бъде запечатана с похлупак. Не е належащо да махате дръжките. Най-добър резултат ще постигнете, в случай че ги поставите в плик за вакуумиране.

Ако желаете, преди замразяването можете да добавите захар в плика или купата. Така ще имате доста апетитен десерт, когато и да е.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР