Яденето с цел загуба на килограми не е табу. Има

...
Яденето с цел загуба на килограми не е табу. Има
Коментари Харесай

Продукти, които повишават метаболизма

Яденето за загуба на килограми не е табу. Има храни и питиета, които покачват метаболизма и по този метод ви оказват помощ по-бързо и здравословно да отслабнете.

Това, което би трябвало да знаете за обмяната на веществата, е, че колкото по-високи са нейните равнища, толкоз по-лесно ще загубите тегло. Респективно забавеният метаболизъм не оказва помощ изключително за постигането на задачите.

Поддържането на високи метаболични равнища може да стане посредством рационалния асортимент на артикули и придобиване на някои здравословни привички (правилно хранене, спорт). Предлагаме ви лист на храните и напитките, за които е потвърдено, че покачват скоростта на обмяна на веществата.

Зелен чай. Тази напитка съдържа антиоксиданти, наречени флавоноиди, които защищават организма от сърдечни и ракови заболявания. Изследване, извършено в Университета в Женева, откри, че зеленият чай съдържа характерни полифеноли (растителни вещества), които могат да покачат метаболизма ви с до 4 %.

Бадеми. Тези ядки съдържат есенциални мастни киселини и фибри, които не просто покачват обмяната на веществата. Консумацията на бадеми задоволява за дълго апетита ви, в резултат на което се топят мазнини и се губи тегло.

Яйца. Всички протеинови храни оказват помощ за повишение на метаболичните стойности. Яйцата са едни от най-хубавите храни, съдържащи белтъчини, които оказват помощ за повишение на обмяната на веществата. Все отново би трябвало да се означи, че жълтъците са богати на мазнини, ето за какво е целесъобразно да се употребява единствено яйчения белтък.

 Продукти, които покачват метаболизма

Лимон. Този цитрус, богат на витамин С, работи като антиоксидант за организма. Доказано е, че лимонът е мощен пречиствател на черния дроб. Този орган е виновен за преправянето на мазнини. Черният дроб е от изключително значение за вярното асимилиране на веществата, съдържащи се в приемните артикули.

Риба и други леки меса. Рибата, съдържаща Омега-3 мастни киселини, не просто оказва помощ за загубата на тегло, само че и има потвърдено положителни резултати при превъзмогването на редица неподходящи положения.

Белите меса съдържат креатин монохидрат, който оказва помощ за по-доброто потребление на креатин фосфат. Вследствие на това мускулната маса в тялото става по-добра. А колкото по-голяма е мускулната маса, толкоз по-високи са метаболичните равнища.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР