Яденето на някои продукти на закуска може да причини сериозни

...
Яденето на някои продукти на закуска може да причини сериозни
Коментари Харесай

Кои храни трябва да избягвате на закуска

Яденето на някои артикули на закуска може да аргументи съществени увреждания на здравето, съобщи Юлия Чехонина, претендент на медицинските науки и диетолог, по телевизионния канал " Москва 24 ", представена от РИА Новости и " Фокус ".
Тя отбелязва, че преди да купите извара, би трябвало да обърнете внимание на наличието на мазнини; когато пържите сладкиши със сирене, би трябвало да изберете масло с най-ниско наличие на мазнини. Също по този начин, лекарят изрично не разрешава да яде всякаква пържена храна заран. В противоположен случай затлъстяването може да докара до диабет, атеросклероза и чернодробни болести.

Същото предписание важи и за бекона. " Повишеното наличие на мазнини може да предизвика обостряне на холецистит, панкреатит, жлъчнокаменна болест. Жлъчният мехур може да реагира с нараснала периодичност на контракциите, а при съществуване на камъни има единствено един пряк път…към хирургичната маса ", сподели Чехонина.

Специалистът сподели още, че плодовете могат да се включват в закуската единствено като съставна част. Липсата на други храни в утринната диета ще докара до липса на протеини. Освен това не всеки може сполучливо да смила плодовете на гладно, което може да провокира диария. Затова те би трябвало да се прибавят към извара или кисело мляко.

Използването на храни с ниско наличие на мазнини при първото хранене няма необикновен смисъл, съгласно претендента на медицинските науки.

„ Тялото се нуждае от несъмнено количество мазнини заран, защото те имат удобен резултат върху контракциите на жлъчния мехур, което му разрешава да се освободи от жлъчката, насъбрана в него за една нощ “, сподели тя.

Чехонина акцентира, че тялото се нуждае от " положителни " мазнини в дребни количества. Сандвичите също не са най-хубавият вид за ежедневна консумация заран, заключи тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР