Ябълката - златният плод на есента! Пълна с витамини, преливаща

...
Ябълката - златният плод на есента! Пълна с витамини, преливаща
Коментари Харесай

Потъмняването на ябълката: Два трика срещу него

Ябълката - златният плод на есента! Пълна с витамини, преливаща от сок и наслада и съставка в някои от най-вкусните десерти на света! Колкото и неустоима да е приготвена, толкоз апетитна е и натурална - току що-откъсната или купена от сергията.

Почти съвършена, ябълката има един единствен минус, с който всички сме се сблъсквали - един път нарязана, при контакт с кислорода тя се окислява и потъмнява.

Разбира се, това не трансформира усета ѝ. Нито този на крушата, банана и авокадото, които имат същия проблем.

 Ябълки

И умерено, потъмняването на ябълката, което е натурален феномен, може да се избегне елементарно. Затова обаче би трябвало да се работи бързо в първите минути след разрязването на плода.

Това важи изключително в случаи, когато човек желае да подготви прекрасен ябълков къс да вземем за пример и когато би трябвало да нареже огромно количество ябълки, които би трябвало да престоят и изчакат да бъдат приготвени. Има доста препоръки по какъв начин да се запазят плодовете в този случай, само че два са тези, които ще запазят същински усета и типа на ябълката.

Съвет № 1: Сок от лимон

Това е остарял колкото света съвет, само че работи от епохи и няма никаква причина да се лишаваме от него. Той повелява, веднъж откакто ябълките са разрязани, да се намажат със сок от лимон, чийто витамин С ще спре потъмняването.

Можете да употребявате чист лимонен сок, а може да го сложите и в купа с вода дружно с резените ябълка, до момента в който работите по рецептата. Веднъж изцедени и изсушени, ябълките ще запазят своя прекрасен ярък цвят.

Съвет № 2 против потъмняването на ябълките: Мед

 Лимонов сок и мед против потъмняването на ябълката

Ако нямате лимон на разположение, можете да употребявате също по този начин и мед, който ще докара до същия резултат.

Как да го създадем?

Сложете две лъжички мед и огромна чаша вода в една купа. Добавете резенчетата обелена ябълка и изчакайте към пет минути преди да изцедите плодовете и да ги подсушите.

След това умерено можете да ги поставите върху тестото за пая, да ги вкусим по този начин или да им прибавим кисело мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР