Ябълката е един от най-популярните плодове на света. Тя е

...
Ябълката е един от най-популярните плодове на света. Тя е
Коментари Харесай

За ползите от сока от ябълка

Ябълката е един от най-популярните плодове на света. Тя е известна с чудесния си усет, както и с високата си хранителна стойност, също така е известна нискокалорична закуска. Може да се употребява когато и да е на деня в първичния ѝ тип или като ябълков сок.

Ябълката се употребява за приготвянето на разнородни храни и предписания, като млечни шейкове, плодови салати и ябълкови сладкиши. Тъй като дава редица изгоди за здравето, се предлага да се ядат ябълки всеки ден. Разбира се, доста хора избират да одобряват витамините на този апетитен плод под формата на сок, по тази причина ще ви срещнем с изгодите от потреблението му.

Сокът от ябълките е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Зеленчуците и плодовете се разграждат от разнообразни ензими и заради тази причина не би трябвало да се смесват. Единствено изключение прави ябълката, която придава на зеленчуковия сок прелестен сладостен привкус.

В ябълковия сок има доста витамин С и Р, соли на калия, калция, желязото, медта, мангана, кобалта, цинка, никела. Прилагат го при атеросклероза, чернодробни болести, на пикочния мехур, на бъбреците и при редица други. Пектинът от сока дружно с месната част възстановява чревната активност. Високото наличие на захари и органични киселини оказва помощ за бързото възобновяване след физически натоварвания.

 Зеленчуков сок

Ябълковият сок може да се пие без ограничаване в относително огромни количества – до 1 л на денонощие. Чаена лъжичка ябълков сок, разбъркана с една чаена лъжичка мед, се взема заран, обед и вечер, с цел да отстрани бактериите, предизвикващи жлъчната зараза. Трябва да знаете обаче, че потребната и ободряваща напитка е противопоказна при обостряне на гастрит, язва и панкреатит.

Ябълковият сок се предлага и при осъществяване на интензивен мисловен труд. Освен това оказва помощ за изхвърлянето на тежки метали от организма.

Според изследване, провело се върху 10 000 души, тези, които ядат най-вече ябълки, са отчели 50% по-нисък риск от развиване на рак на белите дробове. Изследователите имат вяра, че това се дължи на високите равнища на флавоноиди, кверцетин и нарингин в ябълките.

Но всички знаем, че не са доста хората, които могат да ядат по 5-6 ябълки на ден, с цел да се предпазят от подлото заболяване. За сметка на това обаче една чаша прясно изцеден сок от ябълка се прави от най-малко толкоз плода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР