Worldwide Developers Conference 2022 ще започне на 6 юни. В

...
Worldwide Developers Conference 2022 ще започне на 6 юни. В
Коментари Харесай

Какво да очакваме на WWDC 2022: iOS 16, MacBook Air с процесор M2 на Apple и още

Worldwide Developers Conference 2022 ще стартира на 6 юни. В понеделник Apple ще показа iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, macOS 13 и tvOS 16. Освен това по време на събитието разработчиците могат да показват хардуерни нововъведения или да разгласят артикул, който ще се появи на пазара в бъдеще. В навечерието на WWDC 2022 ще ви разкажем какво да очаквате от тазгодишното ревю.

iOS 16 с поддръжка на непрекъснато включен екран

Един от най-очакваните нови артикули е iOS 16 - новата версия на мобилната операционна система. Apple ще разкрие повече информация за iOS 16, която се чака да вдъхне живот на идващото потомство iPhone, в границите на идната си презентация.

Според слуховете, iOS 16 ще има модифициран център за вести при заключен екран. Очаква се усъвършенстваните функционалности да се появят в режима " Фокус ", който беше показан предходната година. Съобщава се, че новата версия на операционната система ще получи поддръжка на постоянно включен екран за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, които ще бъдат показани през есента. iOS 16 може да се снабди с тапети с уиджети, спомагателни функционалности в приложенията Здраве и Съобщения, последното от които се чака да замязя повече на съвременен месинджър.

iPadOS 16 с усъвършенствания в мултитаскинга

Очевидно е, че доста от нововъведенията в iOS 16 ще бъдат настоящи и в iPadOS 16. Поддръжката на няколко прозореца се чака да бъде идната стъпка в развиването на опциите за многозадачна работа за таблетите на компанията. Приложенията ще се извършват в обособени прозорци и потребителят ще може да трансформира размера им и да ги реалокира в работното пространство по свое убеждение.

Съобщава се, че не всички устройства на Apple ще могат да надграждат до iOS 16 и iPadOS 16. Това заяви неотдавна френският портал iPhone Soft.

MacOS 13 Mammoth с усъвършенствана продуктивност и нови функционалности

Има огромна възможност разработчиците да показват macOS 13 Mammoth на WWDC. Тъй като Apple приключи прехода към потребление на лични процесори в Mac-овете, е заслужено да чакаме усъвършенствана продуктивност на операционната система и доста функционалности, които ще бъдат извънредни за Mac-овете, основани на процесора Apple M1. Същевременно разработчиците може да показват няколко модифицирани приложения за macOS 13 и актуализирано приложение за систематични настройки, чийто жанр е по-близък до този на приложението за настройки в iOS.

watchOS 9 с усъвършенствано икономисване на сила и нови циферблати

Не се знае доста за нововъведенията в watchOS 9. Очаква се платформата да донесе със себе си обновени циферблати, с цел да наподобяват по-добре на моделите с по-голям екран. WatchOS 9 ще получи усъвършенстван режим за икономисване на сила, а ежедневните процеси и навигацията ще бъдат усъвършенствани. Платформата също по този начин ще обезпечи на потребителите поддръжка на повече спортни тренировки, функционалности за наблюдаване на здравето и други

tvOS 16 с по-задълбочена интеграция с интелигентни домашни устройства

По време на миналогодишното събитие WWDC разработчиците изцяло не помниха за tvOS. Вероятно тази година платформата ще получи заслуженото внимание. Очаква се tvOS 16 да получи по-задълбочена интеграция с устройствата за образован дом. Това ще направи по-удобно потреблението на телевизионния правоприемник с образован високоговорител HomePod.

MacBook Air 2022 с процесор M2 на Apple

Освен редица софтуерни нововъведения Apple може да показа и друга версия на MacBook Air идната седмица. Ако това в действителност се случи, евентуално хардуерът на преносимия компютър ще се основава на новия личен процесор M2 на Apple.

RealityOS - новата платформа за AR и VR комплект на Apple

Слуховете за желанието на Apple да пусне комплект за смесена действителност се носят от много време. Въпреки това е малко евентуално да бъде разгласен на идното събитие. По-вероятно е разработчиците да покажат на необятната аудитория RealityOS - нова операционна система, която ще бъде софтуерната основа за шлема за виртуална и добавена действителност на Apple. Неотдавна стана известно за регистрацията на комерсиалната марка RealityOS, което може да значи, че анонсът на платформата е иден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР