Wizz Air София маратон се гордее с политиката си на

...
Wizz Air София маратон се гордее с политиката си на
Коментари Харесай

Спряха правата на победителите от маратон София

Wizz Air София маратон се гордее с политиката си на нулева приемливост към допинга. Като към този момент одобрено съревнование от международен сан с „ Бронзов етикет “ в леката атлетика, ние сме дейни и безкомпромисни в прецизното съблюдаване на антидопингови начинания.

Това декларират уредниците на надпреварата по отношение на оповестената от Athletics Integrity Unit (AIU) информация за краткотрайно прекъсване на спортните права заради повишени стойности на еритропоетин в пробите на украинката Виктория Хапилина и мароканеца Юсеф Сбааи.

" Нашата поддръжка в „ Програмата за феърплей в атлетиката “ е образец за уговорката ни за чист спорт. Според условията на купата „ Бронзов етикет “ осигуряваме интернационален допингконтрол и вземането на най-малко 6 проби от призьорите във всяко издание на надпреварата.

Новината за краткотрайно прекъсване правата на спечелилите в Wizz Air София маратон 2020 е ясно обръщение към тези, които имат намерение да се състезават с машинация и нечестни средства.

Заедно с нашите сътрудници, спонсори и градските управляващи, ние оставаме мощно ангажирани за феърплей и чист от допинг спорт.

Организаторите на маратона ще изчакат крайното решение на Международната атлетическа федерация (World Athletics) преди да пренаредят класирането и премиите на призьорите ", написаха още уредниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР