Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,
Коментари Харесай

Wizz Air е любимата авиокомпания на българските пътници

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, е най-хубавата нискотарифна самолетна компания в България и най-предпочитаният избор на пасажерите. Двете влиятелни оценки бяха извоювани от самолетната компания на Sky Awards 2017. Наградите бяха връчени на особено вечерно събитие преди седмица в София.

Sky Awards са единствените авиационни награди в страната, целящи да отличат най-хубавите практики в бранша. Наградите се връчват всяка година на база на самостоятелна оценка от страна на специалисти от промишлеността и онлайн гласоподаване на потребителите.

Тази година Wizz Air бе наградена с две влиятелни оценки Sky Awards за изключителната си година на напредък в България. През първите единадесет месеца на 2017 година съвсем 2,3 милиона пасажери са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 43% повече спрямо миналата година. Wizz Air също по този начин отвори втората си база в страната, предоставяйки на жителите на Варна по-големи благоприятни условия за пътешестване. Откриването на варненската база съставлява инвестиция от 99 милиона $ за Wizz Air и сътвори 36 нови директни работни места. Освен това, за наслада на всички локални фенове на пътешествията, Wizz Air добави 4 нови изкушаващи дестинации към своята софийска мрежа тази година – Ница, Лисабон, Малага и Атина. Полетите до тях ще започват от март 2018 година, като местата по маршрутите към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или посредством мобилното приложение на WIZZ.

Wizz Air е водещата самолетна компания в България с пазарен дял от близо 33%. Първият български полет на Wizz Air излетя от София през септември 2005 година Оттогава самолетната компания е превозила над 11 милиона пасажери от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, като непрестанно уголемява активността си.

Wizz Air към този момент има осем самолета в България, седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 чиновници, насочени към клиента. С обширната си мрежа и активността си през 2017 година самолетната компания поддържа повече от 1300** непреки работни места в обвързваните с нея промишлености през 2017 година

Габор Васархели, Мениджър „ Корпоративни връзки “ в Wizz Air, разяснява: „ Горди сме със спечелването не на една, а на две награди Sky Awards в две от най-силните категории: Sky Budget и Sky Favourite. 2017 година е една от най-хубавите години в нашата история и ние сме извънредно щастливи, че нашите старания се правят оценка високо както от авиационните специалисти, по този начин и от клиентите. През първите 11 месеца на годината успяхме да реализираме над 40% растеж на броя на пасажерите от и до България, открихме нашата втора база в страната и добавихме нови дестинации, както от София, по този начин и от Варна. През 2018 година ще продължим да бъдем фокусирани върху това, да вършим пътуването със аероплан налично за всички и в същото време да осигуряваме отлично прекарване за клиентите на борда на едни от най-новите самолети в Европа с най-позитивния екипаж. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР