Взривиха 75-метров комин на консервната фабрика в Пловдив. Точно в

...
Взривиха 75-метров комин на консервната фабрика в Пловдив. Точно в
Коментари Харесай

В Пловдив взривиха 75-метров комин

Взривиха 75-метров комин на консервната фабрика в Пловдив. Точно в 15,40 ч оборудването от стоманобетон на бул " Васил Левски " в индустриалната зона на града падна благодарение на 14 кг взривно вещество.

В основата на комина на височина 3 метра, където обиколката надвишава 14 метра, са били пробити над 300 дупки, във всяка от която е подложен 100 гр гърмеж, обясниха от профилирана инженерингова компания, натоварена с премахването на комина.

Движението в региона, в това число и на влаковете, спря за малко. Цялото срутване протече сполучливо по проект.

Коминът е бил употребен за последно преди 30 години от работещата тогава консервна фабрика " Първи май ", която е била един от най-големите консервни комбинати на Балканите.

Сега на терена ще бъде построен огромен търговски център с огромен паркинг, обясниха от фирмата- притежател на терена.

40 кг е взривното вещество и 308 дупки има...предварително направени са направляващите отвори, направена е отбрана и чакаме в този момент от ЖП-то да потвърдят прозореца и да гърмим. На равнище към 3 метра е направена просека на две трети от ширината на комина и там се промиват тези триста дупки с които би трябвало да се унищожи корпуса – стомано-бетоновата част в тази област на комина, където желаеме да падне. Разбива се на степени, с цел да може хем по хубаво се раздробява, хем се губят другите резултати на гърмежа отрицателни като разлети на парчета, звукова вълна, изясни инж. Живко Захариев, изпълнителен шеф на " Експлозив инженеринг " АД- София.

Това е част – 1 микрооткрязък от времето, в който един анахронизъм ще бъде отстранен и по-късно на това място да се случи нещо потребно и красиво, сподели Георги Недялков, шеф във компанията притежател.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР